Socialinnov: Οι προοπτικές της τεχνολογίας στην εκπαίδευση στο επίκεντρο της ημερίδας «Education Evolution: Οι προκλήσεις των εκπαιδευτικών στην ψηφιακή εποχή»

Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2019 –

Κεντρική είσοδος του The HUB Events που φιλοξένησε την ημερίδα Education Evolution: Οι προκλήσεις των εκπαιδευτικών στην ψηφιακή εποχή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη από τη σειρά επιστημονικών ημερίδων του «Education Evolution» που διοργάνωσε η Socialinnov, ο εκπαιδευτικός βραχίονας του Found.ation, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και με βασικό υποστηρικτήτην Microsoft Ελλάδος.

Ευγενία Μπόζου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα

H ημερίδα «Education Evolution: Οι προκλήσεις των εκπαιδευτικών στην ψηφιακή εποχή» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή εισηγητών από τον εκπαιδευτικό και επιχειρησιακό κόσμο, και παρουσία περισσότερων από 250 εκπαιδευτικών δημόσιων και ιδιωτικών ιδρυμάτων καθώς και φοιτητών παιδαγωγικών σχολών.

Φωτογραφία κατά τη διάρκεια των ομιλιών του Education Evolution: Οι προκλήσεις των εκπαιδευτικών στην ψηφιακή εποχή

Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλάμβανε ομιλίες, πάνελ και εργαστήρια γεννήθηκε ένας γόνιμος διάλογος σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των νέων τεχνολογικών εργαλείων στις αίθουσες διδασκαλίας.

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησαν ο κος Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και η κα Ευγενία Μπόζου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες παρακολούθησαν την ημερίδα Education Evolution: Οι προκλήσεις των εκπαιδευτικών στην ψηφιακή εποχή

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν 10 ομιλίες και 9 εργαστήρια που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων μέχρι αργά το απόγευμα. Οι ομιλητές τόνισαν την επίδραση της τεχνολογίας στην κοινωνία και την ανάγκη ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων, αλλά και τη σημασία της εκπαίδευσης ως αρωγός αλλαγής και εξέλιξης.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε το πάνελ με εκπροσώπους σημαντικών ελληνικών εταιρειών, οι οποίοι ανέλυσαν τι ζητά η αγορά εργασίας από τους υπαλλήλους και ποιες δεξιότητες είναι απαραίτητες για το μέλλον. Το πρόγραμμα των ομιλιών ολοκληρώθηκε με το πάνελ για τις ψηφιακές τάξεις, όπου εκπρόσωποι σχολείων αναφέρθηκαν σε θέματα καινοτομίας και τεχνολογίας, και παρουσίασαν πρακτικές αξιοποίησης των σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων στη διδακτική τους καθημερινότητα.

Φωτογραφία κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων πάνω σε ψηφιακά εργαλεία

Εκτός όμως από το θεωρητικό πλαίσιο, το Education Evolution έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν δωρεάν εργαστήρια πάνω σε σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία που μπορούν να εντάξουν στη διδασκαλία τους και να κάνουν το μάθημα τους πιο σύγχρονο, δυναμικό και διαδραστικό, ενισχύοντας τη μαθησιακή εμπειρία και επιτρέποντας στους μαθητές τους να αποκτήσουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Σχετικά με την Socialinnov

Η Socialinnov είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που εστιάζει στην εξάλειψη του χάσματος των ψηφιακών δεξιοτήτων και του μεγάλου ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα. Στόχος της είναι η οικοδόμηση καλύτερων μαθησιακών εμπειριών για την εκπαίδευση των νέων ή των μη προνομιούχων κοινωνικών ομάδων, προκειμένου να τους δοθούν τα εφόδια για ένα καλύτερο κοινωνικό και επαγγελματικό μέλλον.

H Socialinnov ξεκίνησε τη δράση της το 2013 ως ο εκπαιδευτικός βραχίονας του Found.ation, μιας κορυφαίας πλατφόρμας καινοτομίας και τεχνολογίας που εδρεύει στην Αθήνα. Αναπτύσσει φιλόδοξα προγράμματα που ενισχύουν κοινωνικά ευπαθείς ομάδες με την χρήση ενός ποικίλου δικτύου οργανισμών-εταίρων, εμπειρογνωμόνων και εκπαιδευτών, σε συνεργασία με το Found.ation.

Σχετικά με το πρόγραμμα Tech Talent School for Educators

Το πρόγραμμα «Tech Talent School for Educators» δημιουργήθηκε το 2019 ως μέρος του ευρύτερου προγράμματος «Tech Talent» της Socialinnov και υποστηρίζεται από τη Microsoft (Philanthropies), την Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Alumni Engagement Innovation Fund του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, με στόχο να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν πώς οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) μπορούν να ενισχύσουν τη διδασκαλία και τη μαθησιακή εμπειρία και να επιτρέψουν στους μαθητές να αποκτήσουν τις δεξιότητες του 21 αιώνα. Το πρόγραμμα αφορά στην εκμάθηση καινοτόμων δωρεάν διαθέσιμων και πολύ εύκολων στην χρήση ψηφιακών εργαλείων ώστε εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων να μπορούν να αναπτύσσουν και να οργανώνουν το δικό τους ψηφιακό υλικό.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@socialinnov.gr

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *