6η Μπιενάλε της Αθήνας 2018

Η έκθεση ΑΝΤΙ της 6ης Μπιενάλε της Αθήνας προσφέρει στους επισκέπτες της μια μοναδική και συμπυκνωμένη εμπειρία του σήμερα. Ασχολείται με τον αντίκτυπο της τεχνολογίας στις ζωές, στη δουλειά και στις σχέσεις μας, θίγει αδικίες απέναντι σε φύλα και φυλές, θέτει ζητήματα αυτοδιάθεσης και εξετάζει λεπτομερώς τον πειρασμό των fake news, αλλά και τις εμμονές μας με την εικόνα μας, στις μυριάδες τεχνολογικές διασυνδέσεις μας.

Η 6η Μπιενάλε της Αθήνας είναι μια χαρούμενα δυσοίωνη και τρυφερά δυστοπική έκθεση. Μια έκθεση για το σήμερα.

Απομένουν μόλις τρεις εβδομάδες για να την επισκεφτείτε και να καταγράψετε τις δικές σας ιστορίες.

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η έκθεση θα παραμείνει κλειστή.


Sirous Namazi, Leaning Horizontal II, 2018
Instagam photo: @maximos_stergiou

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Σαρακήνικο, εγκατάσταση-περφόρμανς από την Εύα Γιαννακοπούλου και τον Πάνο Σκλαβενίτη
Παρ 16.11, 7.30 μ.μ. > Esperia Palace, GiGi
Η πειραματική καλλιτεχνική έρευνα της Εύας Γιαννακοπούλου και του Πάνου Σκλαβενίτη προτείνει μία νέα προσέγγιση στο Σαρακήνικο, εξετάζοντας τους συσχετισμούς μεταξύ του παραδείγματος του Σαρακήνικου και των μοντέρνων θεωριών των “κοινών”, μέσω μιας καλλιτεχνικής και θεωρητικής διερεύνησης ιστορικών και πρόσφατων κοινωνικοπολιτικών εκφράσεων μιας εναλλακτικής κατοικίας. Χρησιμοποιώντας την συμπτωματική (ή όχι) επιλογή της Ιθάκης ως αφετηρία, η αφήγησή τους θα επικεντρωθεί σε έννοιες όπως η συμβολική πατρίδα και η ουτοπική κατοικία.
Συμμετέχοντες: Μαργαρίτα Αμαραντίδη, Ευρυβιάδης Γκόρο, Θοδωρής Kακίτσος, Αργύρης Μαρίνης, Σάββας Τσιμούρης, Κατερίνα Καλεντζη, Αυγουστίνα Στυλιανού, Θεοδώρα Σαββαλαρίδη

Amusementorium, θέατρο σκιών από τον Σπύρο Αγγελόπουλο
Κυρ 6.11, 6-7 μ.μ. > Κτήριο TTT, 4ος όροφος, δωμάτιο 403
Στο θέατρο σκιών του Αγγελόπουλου, ένας συμφυρμός πολιτικών, προσωπικοτήτων των ΜΜΕ, υπερηρώων και κινηματογραφικών χαρακτήρων συναγωνίζονται σε μια φανταστική αρένα: από τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Σλαβόι Ζίζεκ, μέχρι τον Ρόκι και την Μαρίνα Αμπράμοβιτς. Στοιχηματίστε ποιος είναι ο νικητής.

The next Revolution? On conflicts, desires and the New Patrons movement in Europe, διάλεξη του Alexander Koch
Κυρ 18.11, 7 μ.μ. > Esperia Palace, GiGi
Χιλιάδες πολίτες ασκούν τα τελευταία 30 χρόνια μια νέα, “από τη βάση” πολιτισμική πολιτική: το New Patrons Protocol. Εμπνευσμένο από αυτό το μοντέλο δράσης, άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα έχουν ενεργοποιήσει φιλόδοξα πρότζεκτ, ώστε να εκφράσουν τα ενδιαφέροντά τους, να πάρουν τον έλεγχο σε τοπικά ζητήματα και να αναδιαμορφώσουν τις κοινωνικές συνθήκες. Στην κοινή προσπάθεια να εγκαθιδρύσουν μία κουλτούρα βασισμένη στις ανάγκες, τις συγκρούσεις και το όραμα διαφορετικών πληθυσμών, συνεργάστηκαν με τους δικούς τους όρους με αρχιτέκτονες και μουσικούς, καλλιτέχνες του θεάτρου και εικαστικούς, επιστήμονες και οργανισμούς κάθε είδους, δημιουργώντας περισσότερα από 500 πρότζεκτ σε 15 χώρες.
Ο Alexander Koch, είναι επιμελητής, συγγραφέας και συνιδρυτής του New Patrons της Γερμανίας. Στην ομιλία του θα παρουσιάσει τις πρόσφατες εξελίξεις και προκλήσεις αυτού του αναπτυσσόμενου διεθνούς κινήματος.

Sweat, της Alice Potts
Έως 27.11 > Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / Esperia Palace 
H 6η Μπιενάλε της Αθήνας ΑΝΤΙ αναμεταδίδει σε «ζωντανή» σύνδεση την έκθεση Sweat της Alice Potts, από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Το ιδιαίτερο έργο της Άλις Ποτς, η συλλογή κρυστάλλινων αξεσουάρ από τον ιδρώτα αθλητών και χορευτών, αναδεικνύει το εναλλακτικό μέλλον του design και αποτελεί την αφετηρία διερεύνησης μιας βαθύτερης σύνδεσης της δουλειάς της με εναλλακτικές αναγνώσεις και ένα βιώσιμο σύνολο νέων τρόπων έκφρασης. Περισσότερα εδώ.

Περισσότερα για το πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ.

Εκθεσιακοί χώροι
Κτήριο ΤΤΤ, Σταδίου 15
Esperia Palace, Σταδίου 22
Μπενάκειος Βιβλιοθήκη, Ανθίμου Γαζή 2
ΤΣΜΕΔΕ, Κολοκοτρώνη 4

Ώρες λειτουργίας
Δευ-Παρ: 14:00-22:00
Σαβ-Κυρ: 12:00-22:00

Αγόρασε εισιτήριο online εδώ.

Γίνετε φίλοι της Μπιενάλε της Αθήνας.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.