5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Από την Πέμπτη 15 Μαρτίου έως και το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 τα Τρίκαλα υποδέχονται μαθητές και μαθήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο σε ένα φεστιβάλ δημιουργίας στο πεδίο του Διαδικτυακού Ραδιοφώνου.

Η Επιστημονική Εταιρία “European School Radio – το πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”, συντονιστής του έργου NEStOR, το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ , το 6ο ΓΕΛ Τρικάλων και η Δ.Δ.Ε Τρικάλων σας προσκαλούν στη μεγάλη αυτή γιορτή.

Το 5ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου αποτελεί τόπο συνάντησης για την ανάδειξη της δημιουργικότητας των νέων στο τοπίο του Ραδιοφώνου, του Γραμματισμού στα Μέσα και την Πληροφορία αλλά και τον κριτικό προβληματισμό σχετικά με αυτά. Κύριο μέλημα είναι η ελεύθερη έκφραση των μαθητριών & μαθητών με τις ραδιοφωνικές ομάδες των σχολείων τους.

Έτσι, μεταξύ άλλων στο Φεστιβάλ, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα παρουσιάσουν ραδιοφωνικές δημιουργίες, θα έχουν κοινές δράσεις με άλλες ραδιοφωνικές ομάδες, θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες, σε εργαστήρια με την καθοδήγηση ειδικών του χώρου και έγκριτων δημοσιογράφων, θα συζητήσουν για το ρόλο των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικτύων.

Στο 5ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου κλείνει και ο Μαθητικός Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2018” με θέμα: “Δημιουργώντας για την Πολιτιστική μας Κληρονομιά”, με τη βράβευση των νικητών.

Παράλληλα θα παρουσιαστεί σε ημερίδα, στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς η ηλεκτρονική πλατφόρμα european school radio (web radio) που υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ διαμέσου της στρατηγικής σύμπραξης NEStOR.

Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε με την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *