25/01/2018. Εκπαιδευτική ημερίδα “Αποτελεσματικές διαδικασίες, προσεγγίσεις και  πρακτικές  για το σύγχρονο Ελληνικό σχολείο”

Οι Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. B΄ Αθήνας, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικής Αγωγής Β΄ και Α΄ Αθήνας, η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής και ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού συνδιοργανώνουν Εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα:

“Αποτελεσματικές διαδικασίες, προσεγγίσεις και  πρακτικές  για το σύγχρονο Ελληνικό σχολείο”

την Πέμπτη  25 Ιανουαρίου 2018, ώρα 10:30

στο Αμφιθέατρο ‘Μίκης Θεοδωράκης’ του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού Περικλέους 55, Χολαργός

Πρόγραμμα ημερίδας

Προεδρείο: Αθανάσιος Ανδρώνης, Νικόλαος Τριπόδης, Αθανάσιος Φαλούκας

10:15-10:30 Χαιρετισμοί

10:30-11:00 Ένα πλαίσιο κριτικού (ανα)στοχασμού και ‘αρχιτεκτονικής της διδασκαλίας’ για μια αποτελεσματική προσέγγιση του διδακτικού έργου: Από τους παλαιούς στους νέους ρόλους του εκπαιδευτικού”. Γεώργιος Φλουρής, Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

11:00-11:15 “Η διαφοροποίηση της διδασκαλίας”. Νικόλαος Τριπόδης, Σχολικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Π.ΕΝ.Ε.Λ.Φ.Α.

11:15-11:45 Η θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης και η εφαρμογή της για αποτελεσματική διδασκαλία και μάθηση”. Αβραάμ  Μαυρόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος

11:45- 12:15 Διάλειμμα

Προεδρείο Ανδριανή Βούξινου, Γεώργιος Τσιναρέλης, Γεώργιος Πασιάς

12:15-12:45 “Η αξιοποίηση της θεωρίας του Gardner  για την αποτελεσματική διδασκαλία των λαϊκών χορών”.  Παγώνα Μπουρνέλλη, Καθηγήτρια  Ε.Κ.Π.Α.

12:45-13:15 “Αποτελεσματική ‘λειτουργική μεθοδολογία’ αντί για τη διαχείριση της συμπεριφοράς”. Γεώργιος Τσιναρέλης, Visiting Professor University of Nicosia

13:15-13:45 “Η ‘αυτο-αξιολόγηση της σχολικής μονάδας’ ως αποτελεσματικό μέσο βελτίωσης του σχολείου και της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών”. Γεώργιος Πασιάς, Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

13:45-14:00 Αναστοχασμός- κλείσιμο ημερίδας

 

Η ημερίδα είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  Β΄, Α΄, Δ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής* (σχολεία αρμοδιότητας Σχολικών Συμβούλων Ν. Τριπόδη , Α. Βούξινου).

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές Φυσικής Αγωγής, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής Δ.Ε.  και διευθυντές σχολικών μονάδων  Π.Ε. και Δ.Ε. δύνανται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική δ/νση:

fysagogi@didevath.att.sch.gr   αναφέροντας τα  εξής στοιχεία:

Ονοματεπώνυμο-Θέση-Σχολική μονάδα-Τηλέφωνο επικοινωνίας

Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής στο τέλος της ημερίδας.
Πληροφορίες: Καλλιρρόη Νταλαχάνη,  Έκτορας Εμμανουηλίδης, Μαρία Κουτούση στο 2106396163.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το σχετικό ενημερωτικό υλικό

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *