22/1/2018: Αποφάσεις της συνέλευσης του Συντονιστικού Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

23/2/2018
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΩΣ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ
Αθήνα, συγκέντρωση στο Υπουργείο στη 1μ.μ.
24/2/2018
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ επιτροπών αγώνα αναπληρωτών, σωματείων, συλλογικοτήτων, συλλόγων, με στόχο τον ορισμό του πλαισίου δράσης και των αιτημάτων.
– Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στη εκπαίδευση όλων των αναπληρωτών/τριών για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις με μοναδικό κριτήριο την προϋπηρεσία και το πτυχίο.
– Κάλυψη όλων των κενών με βάση τις πραγματικές ανάγκες, επαναφορά του δασκάλου στο ολοήμερο, κάλυψη όλων των ωρών με τις αντίστοιχες ειδικότητες εκπαιδευτικών σε α/βάθμια και β/βάθμια,  πλήρης επαναλειτουργία της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης με διαφανείς προσλήψεις από τους πίνακες αναπληρωτών, λειτουργία όλων των αναγκαίων τμημάτων ένταξης, 1 εκπ/κός παράλληλης στήριξης για κάθε μαθητή/τρια, πλήρης ένταξη των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο, καμία συγχώνευση τμήματος.
– Εξίσωση δικαιωμάτων με αυτά των μόνιμων. Ο  απόλυτος διαχωρισμός στη λήψη αδειών με τους μόνιμους είναι απαράδεκτος, ειδικότερα η  αντιμετώπιση των εγκύων συναδελφισσών.
– Βελτίωση και μέριμνα των συνθηκών πρόσληψης. Ενημέρωση για τον τόπο πρόσληψης τουλάχιστον 2 βδομάδες νωρίτερα από την μέρα τοποθέτησης στο σχολείο. Μέριμνα για την στέγαση (να μην επαναληφθούν οι εικόνες ντροπής του Σεπτέμβρη με τους αναπληρωτές σε sleeping bag). Αυξήσεις στους μισθούς. Επίδομα θέρμανσης, ενοικίου, μετακίνησης. Τοποθέτηση των εκπ/κών ειδικοτήτων το ανώτερο σε 2 σχολεία.
Αυτά είναι τα αιτήματα όπως προέκυψαν μετά την συνέλευση της 20/1/2018 και διατυπώθηκαν στην ανακοίνωση του Συντονιστικού Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών .

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *