1ο ΕΠΑΛ & Εργαστηριακό Κέντρο Αγ. Παρασκευής . Τον Απρίλιο έτοιμο το νέο κτίριο

Το υπό κατασκευή από τις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤ.ΥΠ ) νέο κτίριο του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου και του Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ. ) Αγίας Παρασκευής (πρώην Μπαρμπίκα) επισκέφθηκαν την Τρίτη 16/1/18 ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και η Πρόεδρος των ΚΤ.ΥΠ Ιωάννα Κοντούλη, συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Πάνο Γκόνη, τους  προέδρους των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου  Α. Μπασακίδου-Καράμπελα και Βασ. Τραυλό και τον Διευθυντή Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας Αθ. Φαλούκα.
epal 17 1 18
Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε εξαιρετική πρόοδος των εργασιών, οι οποίες όπως ενημέρωσε ο υπεύθυνος της εργολαβίας Κ. Καραγιάννης, θα ολοκληρωθούν εντός του προσεχούς Απριλίου. Το υπερσύγχρονο κτίριο των 11.000 τ.μ. με όλες τις απαραίτητες υποδομές (εργαστήρια, θέατρο, υπόγεια πάρκινγκ, γήπεδο μπάσκετ-βόλεϋ, φυτεύσεις πρασίνου, πέργκολες κλπ) θα  υποδεχτεί τα 400 και πλέον παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑΛ και του Ε.Κ. Αγ. Παρασκευής τον Σεπτέμβριο του 2018.
Στο χώρο υπήρξε, επίσης, μια απρόσμενη και ευχάριστη συνάντηση καθώς ομάδα μαθητών-καθηγητών του Λυκείου μετέφεραν το ψηφιδωτό λογότυπο «1ο ΕΠΑΛ», που δημιούργησαν από σπασμένα κεραμικά και πλακίδια, για να ενσωματωθεί  σε εμφανή θέση στο νέο Σχολείο.
Η επίλυση του προβλήματος της αποπεράτωσης του ΕΠΑΛ, που ταλαιπωρούσε τη Σχολική Κοινότητα της πόλης από το 2008, υπήρξε αποτέλεσμα της στενής και ουσιαστικής συνεργασίας της Δημοτικής αρχής και ειδικότερα της Αντιδημαρχίας Παιδείας με την παρούσα Διοίκηση των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αγ. Παρασκευής.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε, σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του Δήμου, στα 5.192.000,00 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από τις πιστώσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (Ε.Τ.Επ.) και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.).

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *