Σπ. Κανελλόπουλος: Άκου, κοριτσάκι μου!

Άρθρο του Σπύρου Παν. Κανελλόπουλου με θέμα: Άκου, κοριτσάκι μου! δημοσιεύει το diodos.edu.gr

Το ότι είναι άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, το ξέρουμε χιλιάδες χρόνια τώρα. Συνήθως λέμε κάτι τέτοιο θέλοντας να επισημάνουμε την αδυναμία μας να ερμηνεύσουμε ανθρώπινες συμπεριφορές. Υπάρχει όμως τέτοια αδυναμία; Θα έλεγα πως υπάρχει, υπάρχει όμως και η δυνατότητα να ερμηνεύσουμε συμπεριφορές, αρκεί να χρησιμοποιούμε τη λογική κι όχι το συναίσθημα.

Άκου, κοριτσάκι μου!

Αν βλέπεις ότι κάποιος είναι: υπερβολικά προστατευτικός κι έχει γίνει η σκιά σου, δεν είναι επειδή σε θέλει πολύ, δεν είναι επειδή είναι πολύ ερωτευμένος μαζί σου και δεν μπορεί ούτε λεπτό μακριά σου. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για άνθρωπο με πολλά «θέματα» στα εσώψυχά του. Ποτέ δεν ξέρεις, το ασφυκτικό ενδιαφέρον πότε θα μετατραπεί σε κυριολεκτική ασφυξία.

Μην κολακεύεσαι λοιπόν από αυτά, μείνε μακριά του. Αν δεν το κάνεις αυτό, έχεις κι εσύ «θέματα» στα εσώψυχά σου!

Άκου, κοριτσάκι μου!

Μπορεί να λαμβάνεις τέτοια μηνύματα: «δεν μπορώ χωρίς εσένα», «αν μ’ αφήσεις θα πεθάνω» και άλλα τέτοια κλισέ που συνήθως αποτελούν στίχους τραγουδιών. Να ψάχνεις αυτόν -και για τους άντρες ισχύει αυτό- που θα σου πει: «Μια χαρά μπορώ και χωρίς εσένα, όπως μπορούσα και πριν. Θέλεις όμως, το μυστήριο της ζωής να το εξερευνήσουμε μαζί;»

Άκου κοριτσάκι μου!

Ο έρωτας, ο πραγματικός έρωτας, προκύπτει ανάμεσα σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Η πραγματική αγάπη θέλει τον άλλον ελεύθερο. Σταμάτα λοιπόν να παρασύρεσαι από τα λόγια του… «καψούρη».

Η ζωή είναι μεγάλη. Η ζωή έχει πίκρες, χαρές, επιτυχίες και αποτυχίες. Η ζωή όμως, είν’ ωραία. Το κυνήγι για την ευτυχία και την επιτυχία έχει διάρκεια. Γίνε κι εσύ κυνηγός. Μην εγκλωβίζεσαι, μην «κολλάς» σε λόγια που σε εμποδίζουν να εξελιχθείς, να ζήσεις!

Το σήμερα έχει καθοριστεί με τις ενέργειες του χθες. Το αύριο εσύ το καθορίζεις με τις ενέργειες του σήμερα.

Γι’ αυτό σου λέω: σεβάσου τη ζωή σου, σεβάσου την προσωπικότητά σου!

Η ζωή είναι μεγάλη, κοριτσάκι μου. Έχεις πολλά να ζήσεις. Μην επιτρέψεις σε κανέναν «καψούρη» να διαχειριστεί τη ζωή σου, να την κάνει δυστυχισμένη ή και… μικρότερη!

* Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος
Μαθηματικός Δ.Ε. – Ειδικός Παιδαγωγός
Διαχειριστής του ιστολογίου «Βούλομαι, εκφράζομαι και έτσι υπάρχω!»

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *