ΠΕ.ΚΕ.Σ Δυτ. Μακεδονίας: 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Για το σχολικό έτος 2018-19 το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα διεξαχθεί για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην πόλη της Καστοριάς, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, στο ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά) .

Οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής οι οποίοι μαζί με συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων και μαθητές τους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εκπροσωπώντας το σχολείο τους να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στη διεύθυνση https://goo.gl/forms/vrm54cMt5e9SkmvD3 μέχρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019.

Στη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος καταγράφονται μόνο στοιχεία επικοινωνίας όσων εκπαιδευτικών προτίθενται να συμμετέχουν στο φεστιβάλ, χωρίς δέσμευση, και με σκοπό την άμεση και χωρίς λεπτομέρειες συλλογή στοιχείων πρόθεσης συμμετοχής. Τα αναλυτικά στοιχεία των έργων και των συμμετεχόντων μαθητών και εκπαιδευτικών θα συμπληρωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ θα γίνει από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.ΚΕ.Σ) Δυτ. Μακεδονίας (Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 86 Πληροφορικής, 3ης Ενότητας ΠΕ 70 Δασκάλων και ΠΕ Αειφορίας) και τον Υπεύθυνο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς και με συνδιοργάνωση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ.) και Καστοριάς (Σ.Ε.Π.ΚΑ.) και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Καστοριάς.

Στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις Δημιουργικές Εργασίες του ΓΕΛ, στο μάθημα «Ερευνητικές δημιουργικές δραστηριότητες» των ΓΕΛ και στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων στα ΕΠΑΛ. Επιπλέον, είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας σχολικής δραστηριότητας (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.ά.) ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού/διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων. Σημειώνεται ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά επιβραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Προϋπόθεση συμμετοχής ενός μαθητικού έργου στο Φεστιβάλ αποτελεί η συμμετοχή εκπαιδευτικού Πληροφορικής στην ομάδα των εκπαιδευτικών που συντονίζει το έργο, αν δεν το συντονίζει αποκλειστικά ο ίδιος.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

(α) Σύντομη παρουσίαση της εργασίας από τους μαθητές σε ακροατήριο ή

(β) ομάδα μαθητών στον εκθεσιακό χώρο για ένα διάστημα 2 ωρών, ώστε να εκθέτουν το έργο τους.

Στους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα λάβουν χώρα, για μαθητές και επισκέπτες, ενδιαφέρουσες ομιλίες, πρωτότυπα εργαστήρια και διαδραστικές δραστηριότητες.

Επικοινωνία: dtzimas@sch.gr, themelis@sch.gr

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την σχετική ανακοίνωση

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *