“Παναγιώτης Γιαννάκης” το 1ο ΕΠΑΛ Νίκαιας

Το όνομα του μεγάλου Αθλητή και Ανθρώπου, και Νικαιώτη στην καταγωγή, Παναγιώτη Γιαννάκη θα έχει ως όνομα απο 21/2/2018 το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Νίκαιας. Αυτόν τον τρόπο επέλεξαν οι καθηγητές του σχολείου προκειμένου να τιμήσουν την μεγάλη δόξα του Ελληνικού Μπάσκετ.

Γεννημένος  την 1/1/1959 στην Νίκαια,  αναδείχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει το ελληνικό μπάσκετ. Έχει κατακτήσει τίτλους σε κορυφαίο επίπεδο σε επίπεδο συλλόγων αλλά και εθνικών ομάδων, έχει διακριθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση έχει συμμετάσχει τόσο ως αθλητής και όσο και ως προπονητής και επίσης έχει γράψει και τον ύμνο του Άρη. Έγινε γνωστός με το ψευδώνυμο «ο δράκος» και αποτέλεσε τον κορυφαίο πλέι μέικερ της εποχής και μαζί με τον Ν. Γκάλη, τους πιο γνωστούς Έλληνες μπασκετμπολίστες.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

“Η Επαγγελματική εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει ως κύριο σκοπό να εκπαιδεύσει τα νέα παιδιά, ως αυριανούς επαγγελματίες, με γνώσεις, δεξιότητες και ήθος, έτσι ώστε να έχουν βιοποριστικές ευκαιρίες στην Πατρίδα μας.

Οι εκπαιδευτικοί του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Νίκαιας, νιώθοντας υψηλή την ευθύνη που η πολιτεία τούς έχει αναθέσει και πιστεύοντας ότι τα νέα παιδιά πρέπει να έχουν υγιή πρότυπα, αποφάσισε ομόφωνα, κατόπιν εισήγησης της διευθύντριας κυρία Τζένη Γεωργαντζέλη, να δώσει στο σχολείο το προσωνύμιο «Παναγιώτης Γιαννάκης» ως ελάχιστο φόρο τιμής σε αναγνώριση των επιτυχιών του μεγάλου αυτού μπασκεμπολίστα, καθώς και της προσφοράς του στον χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού. Παρότι αποτελεί μια παγκόσμια αναγνωρισμένη προσωπικότητα, κανείς δεν ξεχνά ότι όλα άρχισαν εδώ, στα ανοιχτά γήπεδα της Νίκαιας.

Την απόφαση αυτή επικρότησε με ομοφωνία των μελών του, το Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Νίκαιας – Ρέντη, με επικεφαλής τον Δήμαρχο και έγινε γεγονός με απόφαση του Yπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου.

Η τελετή απόδοσης του προσωνυμίου θα γίνει την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12:00 στο αμφιθέατρο του σχολείου (Κιλικίας και Βεροίας 2 Νίκαια).

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής”.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *