ΟΛΜΕ: Σχετικά με τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων στις 29/06 για κατανομή ωρών διδασκαλίας στους εκπαιδευτικούς

Σύμφωνα με εντολές ορισμένων Διευθυντών Εκπαίδευσης καλούνται οι Σύλλογοι Διδασκόντων να συνεδριάσουν  την Παρασκευή 29/06 και να προχωρήσουν σε κατανομή ωρών διδασκαλίας στους εκπαιδευτικούς που ανήκουν οργανικά και υπηρετούν στο σχολείο, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ. Το πλέον εξοργιστικό είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις καλούνται οι Σύλλογοι Διδασκόντων  να κάνουν ανάθεση ωρών διδασκαλίας και μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς που βρίσκονται εκτός της δύναμης του εκπαιδευτικού προσωπικού της σχολικής μονάδας αυτή την περίοδο (άδειες, αποσπάσεις ).

Είναι προφανές ότι η διαδικασία αυτή γίνεται ερήμην αυτών των συναδέλφων.

Το σημαντικότερο είναι ότι   επιχειρείται η κατανομή ωρών και μαθημάτων, χωρίς να υπάρχει η πλήρης σύνθεση του Συλλόγου Διδασκόντων που θα ολοκληρωθεί μετά τις υπηρεσιακές μεταβολές του Σεπτέμβρη.

Και όπως αναφέρει η Ομοσπονδία

  • Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει άμεσα, αφού δεν προβλέπεται αυτή η διαδικασία.
  • Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων σε αυτές τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να μην προχωρήσουν σε οριστικές αναθέσεις μαθημάτων.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *