ΟΛΜΕ. Καταγγελία για τη διακοπή της χρηματοδότησης της υποστήριξης των εργαστηρίων πληροφορικής με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού

Ανακοίνωση – καταγγελία δημοσιοποίησε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ  μέσω της οποίας καταγγέλλει  το Υπουργείο Παιδείας για τη διακοπή της χρηματοδότησης της υποστήριξης των εργαστηρίων Πληροφορικής με βάση το Ανοιχτό Λογισμικό.

Εδώ και πάνω από 10 χρόνια, αναφέρεται στην ανακοίνωση,  αναπτύχθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν λύσεις Ανοιχτού Λογισμικού Ubuntu/LTSP/Epoptes/sch-scripts αγκαλιάζοντας πάνω από 1000 σχολικά εργαστήρια πληροφορικής. Τα λογισμικά αναπτύχθηκαν και συντηρούνταν από την υπηρεσία Τεχνικής Στήριξης του ΙΤΥΕ Διόφαντος.

Τα οικονομικά οφέλη, τονίζεται στην ανακοίνωση,  από τη χρήση τέτοιων λογισμικών στα σχολεία είναι τεράστια σε σχέση με τις αντίστοιχες εμπορικές λύσεις αφού διατίθενται δωρεάν. Υπολογίζεται ότι έχουν εξοικονομηθεί τουλάχιστον 7 έως 9 εκατομμύρια ευρώ από τη χρήση αυτών των λογισμικών. Τα δε αποτελέσματα χρήσης είναι πολλές φορές καλύτερο. Την ίδια στιγμή με τη χρήση τέτοιων λογισμικών δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιείται και ο παλιός εξοπλισμός των εργαστηρίων.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *