Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.: Στήριξη εκπαιδευτικού προγράμματος του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας

Τον Απρίλιο του 2018 πραγματοποιήθηκε από το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος, πρόγραμμα εκπαιδευτικής επίσκεψης 82 Ελλήνων μαθητών στο Κρατικό Μουσείο και Μνημείο του Άουσβιτς, με την οικονομική στήριξη του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο ταξίδι επελέγησαν κατόπιν σχετικού διαγωνισμού από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, ο οποίος αφορούσε στη δημιουργία video με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι». Οι συμμετέχοντες μαζί με 10 συνοδούς εκπαιδευτικούς, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία αξέχαστη εμπειρία ζωής με μεγάλη εκπαιδευτική σημασία. Παρακολούθησαν ένα εκτεταμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξενάγησης στα αγγλικά, συμμετείχαν σε συζητήσεις για τις φρικαλεότητες των εγκλημάτων του Ολοκαυτώματος και ξεναγήθηκαν στους χώρους των στρατοπέδων, με σκοπό να αποκτήσουν ισχυρά αντισώματα απέναντι στην αδιαφορία και την άρνηση ή τη σχετικοποίηση του Ολοκαυτώματος.

Εκ μέρους του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., ευχαριστούμε το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος για την άψογη συνεργασία και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε να έχουμε την οικονομική δυνατότητα υποστήριξης αυτής της σημαντικής δράσης, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών στο θέμα της βίας των κρατών, καθώς και στην ενεργοποίηση των νέων πολιτών για τη διασφάλιση της ειρήνης και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *