ΕΟΠΠΕΠ: Webinar συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού Δευτέρα 13/7/2020 και ώρα 13:00

H Διεύθυνση Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Ιωνίας διοργανώνουν τη Δευτέρα 13/7/2020 και ώρα 13:00 Webinar συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού με θέμα:

 “Δημιουργώ τη σταδιοδρομία μου. Μια δια βίου πορεία με οδηγό την αυτογνωσία, την πληροφόρηση και τις δεξιότητες ζωής και απασχόλησης” .

 Το webinar απευθύνεται σε μαθητές και αποφοίτους λυκείου, γονείς και εκπαιδευτικούς με στόχο την υποστήριξη στο σχεδιασμό της σταδιοδρομίας και τη λήψη εκπαιδευτικών και επαγγελματικών αποφάσεων των νέων. Το πρόγραμμα του webinar περιλαμβάνει τρεις ενότητες ως εξής:

Πως σχεδιάζω τη σταδιοδρομία μου; Ποιους παράγοντες λαμβάνω υπόψη κατά τη λήψη εκπαιδευτικών και επαγγελματικών αποφάσεων; (30 λεπτά)

Δημήτριος Γαϊτάνης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

 Περίληψη εισήγησης

 Καλείσαι να λάβεις εκπαιδευτικές αποφάσεις μέσα σε ένα πολύπλοκο και ασταθές περιβάλλον, όπου τα αναγκαία προσόντα και τα επαγγέλματα διαρκώς μεταβάλλονται. Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις αποφάσεις σου; Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να επιτύχεις τους στόχους σου; Ποιες είναι οι αναγκαίες δεξιότητες ζωής και σταδιοδρομίας και ποιο ρόλο παίζουν στον σχεδιασμό της σταδιοδρομίας σου;

 Τα Εργαλεία του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για τη διερεύνηση της προσωπικότητας και τη λήψη επαγγελματικών αποφάσεων (30 λεπτά)

Σταυρούλα Τετραδάκου, Προϊσταμένη Τμήματος Ανάπτυξης Υπηρεσιών και Εργαλείων ΣυΕΠ του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Υπεύθυνη Εθνικού Κέντρου Euroguidance.

Περίληψη εισήγησης

 Η διερεύνηση του εαυτού και του κόσμου της εργασίας αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για τον σχεδιασμό της σταδιοδρομίας σου. Τα διαδικτυακά εργαλεία του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, ασκήσεις διαχείρισης σταδιοδρομίας και βάσεις πληροφόρησης για τα επαγγέλματα, τα προγράμματα σπουδών και τους απονεμόμενους τίτλους) μπορούν να σε βοηθήσουν να λάβεις σωστές εκπαιδευτικές και επαγγελματικές αποφάσεις.

 Η νέα Ευρωπαϊκή πύλη Europass ως εργαλείο υποστήριξης της σταδιοδρομίας” (διάρκεια 20-25 λεπτά)

Σταυρούλα Δουλάμη, Προϊσταμένη Τμήματος Επιστημονικής Στήριξης Στελεχών και Φορέων ΣυΕΠ του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Υπεύθυνη Εθνικού Κέντρου Europass

 Περίληψη εισήγησης

 Το Europass αλλάζει!!

Ένα από τα πιο γνωστά Ευρωπαϊκά εργαλεία, που δημιουργήθηκε το 2004 για την προώθηση της εκπαιδευτικής & εργασιακής κινητικότητας, εκσυγχρονίζεται με νέα εργαλεία και λειτουργίες που ανταποκρίνονται στις νέες τάσεις της αγοράς εργασίας. Με τη νέα Πύλη Europass, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, μπορείς να :

δημιουργείς διαφορετικά Βιογραφικά και συστατικές επιστολές για κάθε ανάγκη
να συγκεντρώνεις πτυχία, διπλώματα, συστατικές επιστολές, κλπ σε μια δική σου ψηφιακή Βιβλιοθήκη
ενημερώνεσαι για θέσεις εργασίας ή εκπαίδευσης-κατάρτισης που είναι διαθέσιμες σε όλη την Ευρώπη
κάνεις on line αιτήσεις και να στέλνεις το βιογραφικό σου
να ανακαλύπτεις ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες σου χτίζοντας το προσωπικό σου Europass

Το link του webinar είναι : https://ota-sjk.my.webex.com/meet/it

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *