ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος: 53ο Θερινό Σχολείο

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση, διοργανώνει από 2 έως 13 Ιουλίου 2018  το 53ο Θερινό Σχολείο προσανατολισμού και ενημέρωσης, που απευθύνεται σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας οι διαλέξεις του Θερινού Σχολείου θα καλύψουν τις παρακάτω θεματικές περιοχές:

1.Επιστήμες Υγείας,
2.Πληροφορική,
3.Ενέργεια –Περιβάλλον – Ασφάλεια
4.Νανοτεχνολογία και Συγχρονα Υλικά
5.Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, ΠυρηνικήΤεχνολογία και Εφαρμογές.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Θερινού Σχολείου πολλά και ενδιαφέροντα events περιμένουν τους φοιτητές. Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου η SingularityU Greece φιλοξενεί στον Δημόκριτο μια  Ημερίδα για τις Εκθετικές Τεχνολογίες, όπου θα συζητηθεί η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, τα έξι Ds που επηρεάζουν τον κόσμο, το μέλλον των θέσεων εργασίας και οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος και πώς αυτές ευδοκιμούν σε έναν εκθετικά μεταβαλλόμενο κόσμο.

Η ημέρα κλείνει με την Ημερίδα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αναλυτική ενημέρωση για υπάρχοντα Μεταπτυχιακά και δυνατότητες υποτροφιών.

Σε τέλεια αντιστοιχία με το 53ο Θερινό Σχολείο, το 6th Hellenic Forum for Science Technology and Innovation ξεκινά την Τρίτη 10 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια του, τέσσερα διαφορετικά workshops θα καλύψουν θέματα σχετικά με τις εκθετικές τεχνολογίες και τη διεπιστημονική έρευνα, ενώ διακεκριμένοι επιστήμονες θα συμμετάσχουν δίδοντας ομιλίες σε θέματα διαχείρισης κινδύνων που προκύπτουν από τη χρήση νανοϋλικών και τα νανοηλεκτρικών προϊόντων στην υγεία, την ασφάλεια και το περιβάλλον, σε θέματα Ερευνητικών Ηλεκτρονικών Υποδομών, Χρήσης μεγάλων Δεδομένων στην Ιατρική κλπ.

Το Hellenic Forum θα ενθαρρύνει επίσης τις συνεργασίες Επιστήμης-Τεχνολογίας και Βιομηχανίας με ένα Ειδικό Γεγονός: Προώθηση της Επιχειρηματικότητας: ένα μονοήμερο εργαστήριο επικεντρωμένο στα εργαλεία και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την επιχειρηματικότητα, με δύο Masterclasses Deep Dive.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του 53ου Θερινού Σχολείου θα πραγματοποιηθούν οι επισκέψεις στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Δημόκριτου και πρακτική εξάσκηση σε επιλεγμένα εργαστήρια.

Δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τη συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο.

Μετά το τέλος του Θερινού Σχολείου θα δοθούν πιστοποιητικά σε όσους έχουν συμπληρώσει έναν ελάχιστο αριθμό ωρών παρακολούθησης

ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, Γραφείο Εκπαίδευσης, Πατριάρχου Γρηγορίου και Νεαπόλεως,
15310 Αγία Παρασκευή, κα Σ. Καλοκαιρινού
Τηλ: 210 650 3055, Fax: 210 651 0594
e-mail: skalokerinou@admin.demokritos.gr

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *