Δράση «Superfast Broadband»: Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα εισόδου

Ενεργοποιήθηκε η ιστοσελίδα www.sfbb.gr , όπου  υπάρχουν οι περιγραφές των υπηρεσιών των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, οι ενεργοποιημένες περιοχές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στη Δράση «Κουπόνι Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας – Superfast Broadband» της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το σχετικό ΦΕΚ 

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε τον οδηγό υλοποίησης της δράσης  

Η Δράση υλοποιείται μέσω της διάθεσης «κουπονιού» (voucher) με δικαιούχους όλους τους πολίτες, στους οποίους περιλαμβάνονται φυσικά πρόσωπα και επιτηδευματίες, που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πεδίου εφαρμογής του άρθρου 1 του Κανονισμού (ΕΚ) 1407/2013.

Με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει από τη  ΓΓ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, τα «κουπόνια» ενεργοποιούνται στις περιοχές που προσφέρονται SFΒΒ Υπηρεσίες, που αφορούν σε σύνδεση στο Δίκτυο υπέρ υψηλών ταχυτήτων.

Πως θα γίνει η επιδότηση

Η επιδότηση σε κάθε «κουπόνι» είναι συνολικά 360 ευρώ για 24 μήνες και μπορούν να θα ωφεληθούν περίπου 140 χιλιάδες ατομικές συνδέσεις, αριθμός που ισοδυναμεί περίπου σε 400 χιλιάδες χρήστες διαδικτυακών υπηρεσιών, καθώς οι συνδέσεις που θα επιδοτηθούν αφορούν σε νοικοκυριά και σε επαγγελματίες. Αρχικά οι περιοχές που είναι έτοιμες είναι ολιγάριθμες και αφορούν σε περιοχές στην Αττική και ορισμένες της Περιφέρειες όπως π.χ η Καλαμάτα, τα Τρίκαλα και άλλες. Η ευρυζωνική υπηρεσία αφορά πραγματική ταχύτητα «κατεβάσματος» (downloading) τουλάχιστον 100 Mbps, άμεσα αναβαθμίσιμη σε 1Gbps.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *