ΥΠΑΙΘ: Ενημέρωση για αλλαγή της διεύθυνσης (url) της ηλεκτρονικής τάξης (meeting room) στο WebEx

Αλλαγή της διεύθυνσης (url) της ηλεκτρονικής τάξης (meeting room) στο WebEx των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των οποίων η οργανική θέση βρίσκεται σε μία από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που αναφέρονται παρακάτω:

ΠΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ΔΔΕ Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης

ΠΔΕ Αττικής, ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής, Γ’ Αθήνας και Δ’ Αθήνας

ΠΔΕ Βορείου Αιγαίου, ΔΔΕ Χίου

ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας, ΔΔΕ Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας

ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, ΔΔΕ Φλώρινας ΠΔΕ Ηπείρου, ΔΔΕ Άρτας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας

ΠΔΕ Θεσσαλίας, ΔΔΕ Καρδίτσας, Λάρισας, και Μαγνησίας ΠΔΕ Ιονίων Νήσων, ΔΔΕ Ζακύνθου και Λευκάδας ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, ΔΔΕ Β’ Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών και Χαλκιδικής

ΠΔΕ Νοτίου Αιγαίου, ΔΔΕ Δωδεκανήσων και Κυκλάδων

ΠΔΕ Πελοποννήσου, ΔΔΕ Κορινθίας και Μεσσηνίας

ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας, ΔΔΕ Βοιωτίας και Φθιώτιδας

Σημειώνεται ότι οι λογαριασμοί WebEx των εκπαιδευτικών των υπόλοιπων Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν επηρεάζονται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Π.Σ.Δ. έχει αλλάξει ο σύνδεσμος (link) της ηλεκτρονικής τάξης των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών και αφορά στην προσθήκη του ψηφίου «2» μετά την λέξη «secondary» στον σύνδεσμο της ηλεκτρονικής τάξης του κάθε εκπαιδευτικού.

Παράδειγμα: Για τον εκπαιδευτικό με όνομα χρήστη (username) “tadgiann”, ο υφιστάμενος σύνδεσμος https://minedu-secondary.webex.com/meet/tadgiann θα αλλάξει σε https://minedu-secondary2.webex.com/meet/tadgiann

Πώς μπορείτε να επιβεβαιώσετε τη νέα διεύθυνση;

Ο εκπαιδευτικός μπορεί να πληροφορηθεί τη νέα διεύθυνση της προσωπικής αίθουσας τηλεδιάσκεψης με σύνδεση του στην πύλη εισόδου της υπηρεσίας στο https://webex.sch.gr. Όταν βρεθείτε στην ιστοσελίδα του λογαριασμού σας, θα βρείτε το νέο σας σύνδεσμο κάτω από το όνομά σας και αναλυτικές οδηγίες για την αλλαγή των ρυθμίσεων του Desktop App.

Η προηγούμενη διεύθυνση είναι σε ισχύ; Όχι.

Τονίζεται ότι η αλλαγή της διεύθυνσης ηλεκτρονικής τάξης έχει άμεση εφαρμογή και η προηγούμενη διεύθυνση έχει απενεργοποιηθεί.

Πώς θα ενημερωθούν οι μαθητές;

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να φροντίσουν για την ενημέρωση των μαθητών τους ή των γονέων/κηδεμόνων τους για τη νέα διεύθυνση της ηλεκτρονικής τους τάξης.

Σημειώνεται ότι:

Ο νέος αυτός ιστότοπος https://minedu-secondary2.webex.com θα εξυπηρετήσει τις τηλεδιασκέψεις ορισμένων περιοχών (Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και μόνο (όσες αναφέρονται στο προοίμιο του παρόντος μηνύματος) Οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία των περιοχών για τις οποίες εφαρμόζεται η αλλαγή ενημερώνονται με κατάλληλα μηνύματα. Οι υπόλοιπες περιοχές δεν επηρεάζονται.

Δεν θα πρέπει να διαδίδεται ως γενική οδηγία προς όλους εφόσον υπάρχουν περιοχές για τις οποίες δεν υπάρχει μεταβολή.

Σημαντικό: Υπενθυμίζεται ότι ο σύνδεσμος των ηλεκτρονικών τάξεων των εκπαιδευτικών δεν πρέπει να αναρτάται σε ιστοσελίδες δημόσιας πρόσβασης, αλλά πρέπει να κοινοποιείται μόνο στους μαθητές.

Πηγή άρθρου: ΔΔΕ Φλώρινας – http://dide.flo.sch.gr

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *