Τροποποίηση της διοργάνωσης του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας

Με το με αρ. 23651/Φ22.7/ 15-12-2017 έγγραφό της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, ανακοινώνει ότι μέσω της Υπευθύνου των Πολιτιστικών Θεμάτων, Ειρήνης-Μαρίας Κουρή, οργανώνει τον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους:

«Filmmakers 2018 – Oι μαθητές κινηματογραφούν…»

O Διαγωνισμός περιλαμβάνει τις παρακάτω τρεις κατηγορίες:

Α. Ταινία μυθοπλασίας

Β. Ταινία ντοκιμαντέρ

Γ. Tαινία Ελεύθερης Καλλιτεχνικής Έκφρασης ( Video Clip, Video Art, Video Dance, Animation)

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν. H προβολή των βραβευμένων ταινιών και η απονομή θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου 2018 στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών- Κολλεγίου Ψυχικού του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα από θεατές καταναλωτές εικόνων, να γίνουν οι ίδιοι μελετητές – ερευνητές, να αναπτύξουν κριτική στάση απέναντι στις εικόνες και τον κόσμο που τους περιβάλλει, να ανακαλύψουν και να διαμορφώσουν κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής τέτοια, ώστε χρησιμοποιώντας στη συνέχεια τα σύγχρονα οπτικοακουστικά εργαλεία και μαθαίνοντας τις μεθόδους και τις τεχνικές με τις οποίες παράγεται το πολιτιστικό προϊόν, να γίνουν οι ίδιοι παραγωγοί – δημιουργοί των εικόνων που επιθυμούν. Με μια ήδη υπάρχουσα νεανική,
συναισθηματική ματιά του κόσμου, σε συνδυασμό με τη χρήση αυτών των σύγχρονων μέσων έκφρασης, να αναπτύσσουν δεξιότητες, να καλλιεργούν αισθητική και πολιτισμική συνείδηση και μια κουλτούρα πολυπολιτισμικότητας, ικανοποιώντας παράλληλα την ανάγκη προσωπικής έκφρασης και δημιουργίας μέσα και έξω από το σχολικό περιβάλλον.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των τάξεων των Γυμνασίων και των Λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, όλης της επικράτειας.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

υποβολή των υποψηφιοτήτων (με όλα τα απαραίτητα στοιχεία) θα γίνει μέχρι και την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 23:59, με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού filmmakers2018: (http://filmmakers2018.blogspot.gr)

υποβολή των υποψήφιων παραγωγών όλων των κατηγοριών μαζί με τον τίτλο, τη διάρκεια, τους συντελεστές (όλους όσοι συμμετείχαν),την περίληψη του σεναρίου(όπου απαιτείται),την κατηγορία, θα γίνει μέχρι και την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 15.00. Θα παραδοθούν τα μαθητικά έργα (σε 3 αντίτυπα/ dvd) με συστημένη αποστολή ή ταχυμεταφορά (courier) στην παρακάτω ταχυδρομική διεύθυνση:

Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας Για τον μαθητικό διαγωνισμό «Filmmakers 2018 – Oι μαθητές κινηματογραφούν…» Υπ’ όψιν: Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, Ειρήνης – Μαρίας Κουρή Λ. Μεσογείων 324 153 41- Αγ. Παρασκευή

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το σχετικό έγγραφο 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *