Συντονιστικό Αδιόριστων Αναπληρωτών: Απόφαση της συνέλευσης της 6/3

Στις 6/3 στις 6μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ πραγματοποιήθηκε με  μαζική συμμετοχή  η συνέλευση του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπ/κών

Η 2/3 ήταν η αρχή, αναφέρεται σε ανάρτηση σε κοινωνικό μέσο, εδώ και τώρα μόνιμοι διορισμοί!
Όλοι και όλες στις 9/3 στις κινητοποιήσεις! Αθήνα – Υπ. Παιδείας 1.30 μ.μ.

1. Χαιρετίζουμε την μεγαλειώδη κινητοποίηση της 2/3 στο Υπ. Παιδείας. Η αποφασιστικότητα των συναδέλφων κόντρα στα χημικά και την καταστολή των ΜΑΤ που το υπουργείο παρέταξε απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα έδωσε σαφές μήνυμα συνέχισης του αγώνα! Η ορμή του κόσμου «άνοιξε» τις πόρτες του Υπουργείου, και αυθόρμητα το κατέλαβε. Συνάδελφοι και συναδέλφισσες από όλη την Ελλάδα, επιτροπές αγώνα αναπληρωτών, πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες αναπληρωτών έδωσαν δυναμικό «παρών» στην πιο μαζική συνέλευση των τελευταίων χρόνων, συμμετείχαν δυναμικά στη συζήτηση, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για κλιμάκωση του αγώνα προτάσσοντας το αίτημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εδώ και τώρα ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ. Έδωσαν μήνυμα άμεσης απεργιακής κινητοποίησης και όρισαν νέα ημ/νία κινητοποίησης την 9/3.

2. Καταγγέλλουμε τις ομοσπονδίες της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ που ακόμα και τώρα, ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί από άκρη σε άκρη όλης της Ελλάδας έδωσαν τη μάχη με την παρουσία τους στις κινητοποιήσεις, αρνούνται και υπονομεύουν την απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση στις 9/3! Η ΟΛΜΕ μάλιστα αποφάσισε συνάντηση με τον υπουργό χωρίς την παρουσία του εκπ/κού κινήματος! Είναι υπόλογοι στον κλάδο για τις επιλογές τους αυτές, που διασπούν γιατί φοβούνται την ενότητα και την δυναμική που αναπτύσσεται από τη βάση των εκπ/κών.

3.Καταγγέλλουμε όσους τολμούν και αμφισβητούν τη συλλογική και μαζική έκφραση των χιλιάδων εκπ/κών, που βρέθηκαν με μαχητικότητα στο Υπουργείο και δεν επέλεξαν το δρόμο της ατομικής και παρασκηνιακής διαπραγμάτευσης με παράγοντες της κυβέρνησης.

4. Καλούμε όλους και όλες σε πανελλαδική κινητοποίηση στις 9/3!

5. Καλούμε όλα τα σωματεία της εκπ/σης να κηρύξουν στάσεις εργασίας, έκτακτες ΓΣ και συγκρότηση επιτροπών αγώνα παντού και να οργανώσουν κατά τόπους κινητοποιήσεις στις διευθύνσεις και τις Περιφέρειες. Στην Αθήνα δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στις 1.30 μ.μ. στο Υπ. Παιδείας.

6. Συμμετέχουμε στην σύσκεψη συντονισμού πρωτοβάθμιων εκπ/κών σωματείων την Τετάρτη 7/3 στις 6.30 στην ΑΔΕΔΥ (Ψύλλα 2) για την οργάνωση της 9/3 και την κλιμάκωση του αγώνα.

7. Επιδιώκουμε τη συμπόρευση και την κοινή δράση με τους συμβασιούχους συναδέλφους μας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά ΟΛΩΝ να ενώσει τους εργαζόμενους κόντρα στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την ανεργία και τις πολιτικές λιτότητας και των μνημονίων. Σ’ αυτή την κατεύθυνση συμμετέχουμε στη συνέλευση των συμβασιούχων στους ΟΤΑ την Παρασκευή 9/3 στις 6μ.μ. στο ΕΚΑ.

8. Καλούμε σε πολύμορφες εξωστρεφείς δράσεις για τη συσπείρωση και την εγρήγορση του κόσμου το επόμενο διάστημα (πανό σε κεντρικά σημεία, συνέντευξη τύπου, γράμμα προς την κοινωνία, μοιράσματα σε σταθμούς ΜΕΤΡΟ κλπ.)

9. Επόμενη συνέλευση του Συντονιστικού την Τετάρτη 14/3 στις 6 μ.μ. σε τόπο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *