Σεμινάριο με Βιωματικά Εργαστήρια με θέμα: «Δασικές Πυρκαγιές: Ενημερώνομαι, μαθαίνω, αναλαμβάνω δράση»

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας συνδιοργανώνουν Σεμινάριο με Βιωματικά Εργαστήρια στο πλαίσιο του Διεθνούς θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Μαθαίνω για τα Δάση», με θέμα «Δασικές Πυρκαγιές: Ενημερώνομαι, μαθαίνω, αναλαμβάνω δράση».

Το Σεμινάριο πρόκειται να διεξαχθεί στο 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Καλλισπέρη 1, Αθήνα, στάση μετρό «Ακρόπολη»), το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 και ώρες ώρα 09:00 – 16:00 και απευθύνεται σε 50 εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης από όλη την Ελλάδα.
Το Σεμινάριο και έχει ως στόχο, στο πρώτο μέρος, να διερευνηθούν τα αίτια για την επιδείνωση του κινδύνου των δασικών πυρκαγιών, οι συνέπειες των δασικών πυρκαγιών, οι πολιτικές και πρακτικές δασοπροστασίας και ο ρόλος των περιβαλλοντικών οργανώσεων, των εθελοντών και των τοπικών κοινωνιών, με σκοπό την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων που θα συμβάλλουν, σε συνεργασία με τους αρμόδιους δημόσιους φορείς κάθε χώρας, στην αποτελεσματικότερη προστασία των δασών της περιοχής από τις πυρκαγιές. Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί κυρίως στον τομέα της πρόληψης σε σχέση με την ασφάλεια των ανθρώπων και του περιβάλλοντος. Για τον λόγο αυτό, το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια με δραστηριότητες και οδηγίες για το πως προστατεύω τον εαυτό μου, το σπίτι μου, το περιβάλλον, αν η δασική πυρκαγιά απλωθεί στον οικιστικό ιστό.
Η ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται στη διεύθυνση:  https://goo.gl/forms/HkB5dFNeVUFTnPAA3

το αργότερο έως και την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

Ενδεικτικό Πρόγραμμα

09:00 – 09:30 Προσέλευση-εγγραφές
09:30 – 10:15  Χαιρετισμοί  – Το Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. «Μαθαίνω για τα Δάση»
10:15 – 11:00  «Μεσογειακά Οικοσυστήματα και πυρκαγιές», Γιώργος Καρέτσος, Αναπλ. Ερευνητής στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
11:00 – 11:45  «Αποκατάσταση μετά τις πυρκαγιές», Γιώργος Μάντακας, Δασολόγος
11:45 – 12:30 «Διαχείριση Δασικών Πυρκαγιών με έμφαση στην πρόληψη», Δρ. Μιλτιάδης Αθανασίου, Ειδικός στις δασικές πυρκαγιές
12:30 – 13:00 Διάλειμμα, καφές, ελαφρύ γεύμα
13:00 – 15:00 Βιωματικά Εργαστήρια
15:00 – 16:00 Παρουσίαση αποτελεσμάτων – Αξιολόγηση και λήξη Σεμιναρίου

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *