ΣΑΕΠ: 3 χρόνια για την αναγνώριση Επαγγελματικών Προσόντων Αποφοίτων Ξένων Πανεπιστημίων και Κολεγίων

Με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσαν 5 Βουλευτές προς τον Υπουργό Παιδείας στις 2 Μαΐου με θέμα: Μεγάλες καθυστερήσεις στην αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ),

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το σχετικό άρθρο 

 και τις διαπιστωμένες , άνω των τριών ετών, καθυστερήσεις στην εξέταση των φακέλων και την έκδοση σχετικών αποφάσεων το diodos.edu.gr δημοσιεύει αυτούσιο σχόλιο επισκέπτη της ιστοσελίδας όπως αυτό υποβλήθηκε:

«Ερώτηση για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ)»

H Ερώτηση που καλώς έγινε αφορά απλές καθυστερήσεις ή παραβίαση του ΠΔ38/2018 και της σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας?
Πως το διάστημα των 3 με 6 μηνών που αναφέρεται στο ΠΔ 38/2018 για την εξέταση ενός φακέλου για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων έχει φτάσει να ξεπερνά τα 3 έτη? Πόσο δύσκολο είναι για το ΣΑΕΠ να εξετάσει έναν φάκελο επιστήμονα με αναγνωρισμένη καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό άνω των 20 ετών? Δεν μπορούν ή δεν θέλουν? Φορείς στην Ελλάδα όπως ο Συνήγορος του Πολίτη, οι ΕΔΔ έχουν προσπαθήσει να συνετίσουν το ΣΑΕΠ αλλά δεν γίνεται τίποτα. Είναι άξιο απορίας πως επικρατεί τόση αναρχία στον τόπο αυτό.

You may also like...

1 Response

  1. Έλενα says:

    Μπράβο για την ανάδειξη του θέματος!!! Αυτό το κακό με το ΣΑΕΠ έχει παραγίνει, στείλτε όλοι οινεδιαφερόμενοι μειλ στην ΕΕ για το θέμα, γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνουν αυτοί οι άθλιοι, με πρόστιμα, κατά της πατρίδας τους, επειδή δεν κάνουν την δουλειά τους και μια υπόθεση άντε το πολύ τριών μηνών την κάνουν 3 χρόνια και βάλε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.