Π.Ε.Α.Δ.: 20.000 προσλήψεις αναπληρωτών Π & Δ εκπαίδευσης κατά την Α΄ φάση. Μέχρι 10/8 η ανακοίνωση των πινάκων από το ΑΣΕΠ. Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου οι προσλήψεις

Με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (Π.Ε.Α.Δ) ενημερώνει για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης με τη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Γκίκα Αναστασία και τον σύμβουλο της Γενικής Γραμματείας κ. Αντωνόπουλο Δημήτριο.

Η Π.Ε.Α.Δ. ως αναγνωρισμένος θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Β/θμια Εκπ/ση, συναντήθηκε σήμερα με τη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Γκίκα Αναστασία και τον σύμβουλο της Γενικής Γραμματείας κ. Αντωνόπουλο Δημήτριο. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Από πλευράς της Ένωσης τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τόσο τις προσλήψεις αναπληρωτών για το νέο σχολικό έτος, όσο και την εξέλιξη της προκήρυξης 2ΓΕ/2019 για τους μόνιμους διορισμούς.Για άλλη μια φορά τονίσαμε την τεράστια σημασία που έχουν οι πρώτοι -στην ιστορία της εκπαίδευσης- μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή!Οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν από τους προσωρινούς πίνακες που θα ανακοινωθούν από το Α.Σ.Ε.Π. ή μέχρι τις 7 Αυγούστου, ή και στις 10 Αυγούστου. Θα ακολουθήσει η δήλωση περιοχών προτίμησης στο opsyd. Για το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων αναπληρωτών η κ. Γενική Γραμματέας είπε ότι αυτοί προγραμματίζονται να γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου έτσι ώστε όσοι/-ες προσληφθούν να γνωρίζουν πολύ νωρίτερα τις περιοχές τοποθέτησης και να εξασφαλίσουν έγκαιρα τις ιατρικές γνωματεύσεις. Εκτιμάται ότι ο αριθμός της α’ φάσης θα περιλαμβάνει 20.000 (α/θμια & β/θμια) αναπληρωτές.Λόγω των συνθηκών της πανδημίας και της αποφυγής συνωστισμού/συγχρωτισμού στις ΔΔΕ, οι αναπληρωτές θα παρουσιαστούν στα σχολεία που θα τοποθετηθούν και θα καταθέσουν εκεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία θα διαβιβαστούν στις ΔΔΕ.Σχετικά με την εξέλιξη της 2ΓΕ/2019, μετά την εκδίκαση των ενστάσεων και την έκδοση των τελικών πινάκων, προγραμματίζονται οι μόνιμοι διορισμοί.Η ΠΕΑΔ όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια, θα συνεχίσει με τον θεσμικό της ρόλο να εκπροσωπεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα τις χιλιάδες των αναπληρωτών που υπηρετούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.Ως ΠΕΑΔ θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να σταματήσει επιτέλους η εργασιακή ομηρεία όλων όσοι στελεχώνουμε χρόνια τώρα τα σχολεία της χώρας υπό το καθεστώς της αναπλήρωσης!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *