ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Προγραμματισμός απεργιακών – κινητοποιήσεων από 4/3/2021 σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου για τη συνέχιση της διά ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργία των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων

νακοίνωση ΠΟΣΕΕΠΕΑ

«Προγραμματισμός απεργιακών – κινητοποιήσεων από 4/3/2021  σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου για τη συνέχιση της διά ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργία των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων»

Συνάδελφοι/ισσες, 

Η κυβέρνηση αποφάσισε πρόσθετα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τις 4/3/2021,  αγνοώντας για άλλη μα φορά τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό οι οποίοι εργάζονται στα Ειδικά σχολεία και οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά με ΜΜΜ. 

Οι μαθητές και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να προστατευτούν σε καμία περίπτωση στα ειδικά σχολεία,  ιδιαίτερα λόγω των συνθηκών και των μέτρων προστασίας τα οποία δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε αυτά. Ο κίνδυνος διασποράς λόγω των μεταλλάξεων καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνος στα Ειδικά σχολεία, στα οποία οι μαθητές δεν μπορούν να εφαρμόσουν σωστή χρήση μάσκας. 

Συνάδελφοι μας νοσούν, μαθητές μας νοσούν και βρίσκονται στα νοσοκομεία. 

Ο προγραμματισμός για τον εμβολιασμό αργεί δραματικά και δεν θα έχει ξεκινήσει τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες. 

Το επιχείρημα περί προστασίας των μαθητών για ψυχολογικούς λόγους δεν ισχύει, όταν η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο μέχρι τώρα για τους μαθητές με αντίστοιχες δυσκολίες, οι οποίοι φοιτούν σε γενικά σχολεία με παράλληλη στήριξη και υποστήριξη από εκπαιδευτικούς, ΕΒΠ και νοσηλευτές. Παιδιά και έφηβοι που φοιτούν σε γενικά σχολεία έχουν υποστεί σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις λόγω του εγκλεισμού. 

Ο εμπαιγμός του Υπουργείου Παιδείας για τις ζωές μας πρέπει να σταματήσει τώρα!

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει κηρύξει απεργία για τους εργαζόμενους ΕΕΠ ΕΒΠ, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας για τις περιοχές που επιβάλλεται η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Τρίτη 16/2/2021.

Από αύριο 3/3/2021 Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου – βαθύ κόκκινο – εντάσσονται οι περιοχές: Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου, Δήμος Καλυμνίων, στις οποίες αναστέλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών  μονάδων όλων των βαθμίδων, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια. 

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί ως και 16 Μαρτίου, με εξαίρεση τη Λάρισα όπου τα μέτρα ξεκινούν από τις 6 Μαρτίου στις 6 το πρωί, λόγω του σεισμού. 

Καλούμε τους ΣΕΕΠΕΑ  των περιοχών που χαρακτηρίζονται ως πολύ υψηλού κινδύνου, να οργανώσουν με τη συνεργασία των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι ανήκουν στις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, τις δράσεις τους βάση της απεργίας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, προκειμένου να ενημερώσουν για τον υγειονομικό κίνδυνο της συνέχισης της δια ζώσης λειτουργίας των ειδικών σχολείων σε περιοχές που ισχύει το καθολικό Lockdown και η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων.

Επίσης καλούμε τους Περιφερειακούς Συλλόγους να ενημερώνουν την Ομοσπονδία για τα κρούσματα στα Ειδικά σχολεία, την αναστολή λειτουργίας των ΣΜΕΑΕ,  τις κτηριακές συνθήκες των σχολείων της περιοχής τους και την επικινδυνότητα που διατρέχουν.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τις διευθύνσεις, τις ΣΜΕΑΕ και τα μέλη σας για την κήρυξη απεργίας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ καθώς και για τις δράσεις σας. 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *