ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Κήρυξη στάσεων εργασίας την Πέμπτη 15/10

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, ανταποκρινόμενη στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ,  προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι ΕΕΠ- ΕΒΠ στη Συγκέντρωση διαμαρτυρίας που γίνεται στις 15 του Οκτώβρη 2020 και ώρα 10.00πμ στην πλ. Κλαυθμώνος, κηρύσσει διευκολυντική Στάση Εργασίας από τις 8:00 π.μ. έως τις 11.00 π.μ. (τις  τρεις  πρώτες ώρες  του ωραρίου).

Ζητά, όπως η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ να ληφθούν μια σειρά από ενισχυτικά μέτρα για τα σχολεία και συγκεκριμένα:

–         Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους.

–         Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας!   

–         Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Γενική και Ειδική εκπαίδευση για την κάλυψη των οργανικών και λειτουργικών ελλείψεων στα σχολεία.

–         Μη εφαρμογή των 3μηνων συμβάσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ.

–         Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

–         Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

Καλεί  τους  Περιφερειακούς  Συλλόγους να κηρύξουν αντίστοιχα στάσεις εργασίας για να διευκολύνουν τα μέλη να συμμετάσχουν μαζικά στις κατά τόπους κινητοποιήσεις.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ  καλεί όλους τους συναδέλφους  να συμμετέχουν στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση  την Πέμπτη, 10.00 π.μ.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *