ΠΕΘ: Εκλογές τον Νοέμβριο. Υποβολή υποψηφιοτήτων μέχρι 30/9

Με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ένωσης υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Καταστατικό της ΠΕΘ, εντός του μηνός Νοεμβρίου 2019 θα διενεργηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου 2019 – 2021.

Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν όσοι είναι μέλη της Ενώσεως ταμειακώς τακτοποιημένα. Ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη της Ενώσεώς μας θεωρούνται εκείνα που έχουν καταβάλει κανονικά τις συνδρομές των δυο τελευταίων ημερολογιακών ετών, δηλαδή των ετών 2018 και 2019.

Η ετήσια συνδρομή είναι για τα μέλη 10,00 Ευρώ (για τους αδιόριστους Θεολόγους, η ετήσια συνδρομή είναι 5,00 Ευρώ).

Η αίτησή σας για υποψηφιότητα πρέπει να αποσταλεί στην ΠΕΘ (μέσω ΕΛΤΑ, fax, email) ή να κατατεθεί αυτοπροσώπως στο Γραφείο της ΠΕΘ (καθημερινές 10:00 με 14:00), το βραδύτερον μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Κάθε υποψήφιος παρακαλείται, εφ’ όσον το επιθυμεί, να επισυνάψει στην αίτησή του ένα μικρό βιογραφικό σημείωμα, σε 6 το πολύ σειρές, για ενημέρωση των μελών.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

             Σεβασμιώτατοι, σεβαστοί Πατέρες, αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισες,

Κατ’ αρχάς, να ευχηθούμε σε όλους καλό και ευλογημένο φθινόπωρο, το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο είτε για εγρήγορση είτε για εκκλησιαστική ανακαίνιση όλων μας. Όπως γνωρίζετε έχουμε ήδη προχωρήσει ως ΔΣ της Ενώσεώς μας στις παρακάτω δομικές ενέργειες, που αφορούν α) στην ολοκλήρωση της ανακαίνισης των γραφείων μας β) στην δημοσίευση του πρώτου ηλεκτρονικού μας περιοδικού που θα το βρείτε στη διεύθυνση: https://koinonia.petheol.gr/index.php/koinonia/navigationMenu/view/editorial-committee

γ) στο ανέβασμα στο διαδίκτυο της Νέας Ιστοσελίδας μας, που είναι ακόμη σε κατασκευή και που θα την βρίσκετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://petheol.gr/ δ) στην πορεία προς τη συγγραφή από την ΠΕΘ νέων Βιβλίων για το Δημοτικό –Γυμνάσιο και Λύκειο, με βάση το ήδη ολοκληρωμένο Ορθόδοξο Αναλυτικό Πρόγραμμα που έχουμε εδώ και ένα χρόνο περίπου ε) Στην οργάνωση δύο Περιφερειακών Επιμορφωτικών Ημερίδων: η μία θα πραγματοποιηθεί στις 07 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα και θα εξυπηρετήσει τα Παραρτήματα της νοτιοδυτικής Ελλάδας και η δεύτερη στη Λάρισα στις 28 Σεπτεμβρίου, που θα εξυπηρετήσει τα Παραρτήματα της Κεντρικής κυρίως Ελλάδας στ) Το Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο που θα αντικαταστήσει, στη σειρά των Συνεδρίων μας το (ΙΑ’ Πανελλήνιο Θεολογικό Συνέδριο) που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2019. Ευελπιστούμε ότι, μετά από προσπάθειες και ενέργειες που κάναμε με τη δύναμη του Θεού και που υπερβαίνουν τις δυνάμεις μας πραγματοποιώντας τις επαφές, τις συναντήσεις και τις επισκέψεις ανά την Ελλάδα, που είχαμε χρέος  να κάνουμε,  σύντομα, με τα νέα πολιτικά δεδομένα, το μάθημά μας θα αποκατασταθεί ξανά στα ελληνικά σχολεία στις πριν το (2016) προδιαγραφές του, δηλαδή έχοντας τον ορθόδοξο χαρακτήρα, σκοπό και προσανατολισμό καθώς και το αντίστοιχο περιεχόμενο, σύμφωνα και με την επικείμενη εφαρμογή των ακυρωτικών αποφάσεων του ΣτΕ. Πάνω από όλους και από όλα μας βοήθησε και μας βοηθάει ο Τριαδικός Θεός -που μετά την δύσκολη αυτή τριετή περίοδο της επιβολής των Προγραμμάτων που επέβαλαν αντορθόδοξο προσηλυτισμό στα σχολεία μας- έτσι ώστε να προστατευθούν επιτέλους τα παιδιά των σχολείων μας. Και αυτό θα συμβαίνει πάντα όσες καταιγίδες και διώξεις και εάν ξεσπάσουν στο μέλλον εναντίον του μαθήματός μας, όταν και εμείς είμαστε σταθεροί και ακλόνητοι στην πίστη μας, χωρίς υπαναχωρήσεις και συμβιβασμούς, με βάση τις εν Χριστώ αλήθειες μας.

Όμως στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε, όσους δεν το έχουν κάνει ακόμη, να τακτοποιήσουν τις συνδρομές τους για τα οικονομικά έτη 2018 & 2019, προκειμένου να μπορεί η Ένωση να ανταποκριθεί στην αποστολή και στις ανάγκες της. Όσοι συνάδελφοι έχουν τακτοποιήσει τις συνδρομές τους, να αγνοήσουν το παρόν μήνυμα.

Σας κάνουμε γνωστό ότι η ετήσια συνδρομή για τους διορισμένους συναδέλφους είναι  (10) ευρώ, ενώ για τους αδιόριστους παραμένει στα (5) ευρώ. Εννοείται ότι όποιος θέλει, μπορεί  να καταθέσει μεγαλύτερο ποσό προκειμένου να βοηθήσει την Ένωσή μας με τα αυξημένα έξοδα που έχουμε, τα δικαστικά, τη διοργάνωση του Διεθνούς Θεολογικού συνεδρίου που προαναφέραμε καθώς και τα λοιπά λειτουργικά έξοδα της Ενώσεως.

Τις συνδρομές σας μπορείτε να τις καταθέτετε στην Τράπεζα Eurobank Ergasias, στο όνομα «Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων»,

Αρ. Λογαριασμού :

0026-0215-47-0101028152  

 ή μέσω web banking  στον

IBAN: GR7202602150000470101028152

ή μέσω ταχυδρομικής επιταγής στα ΕΛΤΑ στη διεύθυνση της Ενώσεως που βρίσκεται πιο πάνω

ή καθημερινά στα γραφεία μας ώρες 10:00 – 14:00.

Θερμή παράκληση, στην κατάθεση να αναγράφετε οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμό σας για να κοπεί η αντίστοιχη απόδειξη με το αντίτιμο και να σας αποσταλεί στην ηλεκτρονική και αν δεν υπάρχει στην ταχυδρομική διεύθυνση που μας έχετε δηλώσει. Αν έχει αλλάξει στείλτε μας την νέα ισχύουσα διεύθυνση

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας,

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *