Πασχαλινά δώρα στο Μουσείο Ακρόπολης

Πορσελάνινα αυγά

Διακοσμητικά αυγά με σχέδια εμπνευσμένα από τα μοτίβα των πήλινων αγγείων της προθήκης 1. Τα αυθεντικά αγγεία χρονολογούνται στον 9ο – 8ο αι. π.Χ. και βρίσκονται στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης, στο ισόγειο του Μουσείου.  

Tιμή ανά στολίδι: €22,00

Σχεδιασμός: Treis Grammes Ceramics

Κεραμικά αυγά

Κεραμικά αυγά εμπνευσμένα από την διακόσμηση πήλινων σφονδυλιών (βαρίδια αδραχτιού), που αφιέρωναν οι μελλόνυμφες στο ιερό της Νύμφης τον 6ο αι. π.Χ. Τα σφονδύλια βρίσκονται στην προθήκη 6 (αρ. 128) στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης, στο ισόγειο του Μουσείου. 

Τιμή: μικρό μέγεθος €23,00 | μεσαίο μέγεθος €28,00 | μεγάλο μέγεθος €33,00
Σχεδιασμός: Attikon Fos

Κεραμικός πετεινός

Κεραμικός πετεινός εμπνευσμένος από τη διακόσμηση πήλινου πινακίου (πιάτου) του 520-505 π.Χ. Στον πυθμένα του πινακίου εικονίζονται πετεινός και σαύρα. Το αυθεντικό έκθεμα βρίσκεται στην προθήκη 6 (αρ. 80) στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης, στο ισόγειο του Μουσείου.

Τιμή: €20,00
Σχεδιασμός: Attikon Fos

Κεραμικό λαγουδάκι

Ελεύθερη απόδοση του αγγείου για αρωματικά έλαια σε μορφή λαγού. Η τρύπα κάτω από τα αυτιά χρησίμευε για την ανάρτησή του με σπάγκο ή κορδόνι. Το έκθεμα χρονολογείται στις αρχές του 6ου αι. π.Χ. και βρίσκεται στην προθήκη 6 (αρ. 134) στην Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης, στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης.

Τιμή: €22,00
Σχεδιασμός: Antonis Palles

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *