ΠΑΣΑΔ: Ενημέρωση για τη συνάντηση με την τομεάρχη της ΝΔ για Ειδική, Γενική σύστημα διορισμών, παράταση ( ; ) ημερομηνίας ανακοίνωσης οριστικών πινάκων Ειδικής

Κατόπιν συνεχόμενων τηλεφωνικών επικοινωνιών με την κα Κεραμέως (με την οποία έχουμε συναντηθεί και στο πρόσφατο παρελθόν) στις οποίες τέθηκε το αίτημα για νέα συνάντηση κι αφού ζήτησε να ενημερωθεί για όλα τα θέματα που θέλαμε να συζητηθούν, πραγματοποιήθηκε, με επιθυμία της ίδιας, τη Δευτέρα 24/06 συνάντηση με την υπεύθυνη του γραφείου της κας Λυτρίβη αφού δε μπορούσε να μας δει λόγω των πολλών εκλογικών υποχρεώσεων της.
Στη συνάντηση αυτή ενημερωθήκαμε πως με κυβέρνηση ΝΔ οι διορισμοί στην Ειδική θα γίνουν, “χωρίς αστερίσκους και κόματα” όπως ειπώθηκε. Έχει ωριμάσει η προκήρυξη του ΑΣΕΠ υπάρχουν τα κονδύλια και άρα δεν τίθεται θέμα. Το πότε θα γίνουν αυτοί δεν ήταν σε θέση να μας ενημερώσει αφού αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ.

Η Γενική τώρα και η προκήρυξή της θεωρείται πως είναι ξεχωριστό πεδίο (διαχωρίζεται εντελώς απ την ειδική) και αφού αφορά τα επόμενα χρόνια δε θα βγει τώρα. Θα βγει αργότερα και με νέο σύστημα.Στις ερωτήσεις μας αν αυτό το νέο σύστημα θα έχει γραπτό ΑΣΕΠ (για τον οποίο δηλώσαμε τη σφοδρή αντίθεσή μας) ή απάντηση ήταν πως αυτό δεν είναι παρά μια γνώμη, μια πρόταση και δεν είναι απόλυτο. Στη γενικότερη συζήτηση αναφέρθηκε και το διπλό σύστημα (ΑΣΕΠ/προϋπηρεσία) ως μια προσωπική άποψη της κας Κεραμέως.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για το κείμενο του νομικού μας συμβούλου, το οποίο και μας ζήτησε, όταν την ενημερώσαμε για την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου υπέρ των αναπληρωτών και υποδείξαμε τις λύσεις που δόθηκαν σε άλλα κράτη στο πνεύμα αυτής της απόφασης η οποία είναι πλέον Κοινοτικό Δίκαιο. Για το σύστημα αναπλήρωσης δηλώθηκε πως θα χρησιμοποιηθεί εκείνο που θα εξασφαλίζει πως όλοι θα βρισκόμαστε αρχές Σεπτέμβρη στα σχολεία. Εδώ να σημειώσουμε πως η Γενική ήταν δεδομένο πως θα πήγαινε με τους παλιούς πίνακες είτε με προκήρυξη είτε χωρίς κι ανεξαρτήτως εκλογών ή όχι.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στα θέματα στέγασης μετακίνησης και εξομοίωσης των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μόνιμων όπως και για το ολοήμερο σχολείο που περιγράφεται στο πρόγραμμα της ΝΔ. Για όλα αυτά συμφωνήθηκε συνάντηση αμέσως μετά τις εκλογές.(Συνάδελφοι σας υπενθυμίζουμε πως διανύουμε προεκλογική περίοδο και για τα όσα επικοινωνούνται κατά τη διάρκειά της πρέπει όλοι μας να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί)

Παράταση πινάκων

Σε μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα πρέπει να ψηφιστεί απ’ την επόμενη κυβέρνηση το Υπουργείο Παιδείας ενέταξε το παρακάτω :

2. Στο πρώτο εδάφιο της περίπτ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 66 του ν. 4589/2019 (Α’ 13), η ημερομηνία 15.7.2019 αντικαθίσταται από την ημερομηνία 23.8.2019.

Αυτό σημαίνει πως μέχρι 23/8 έχει τη δυνατότητα να εκδώσει οριστικούς πίνακες ο ΑΣΕΠ προκειμένου όχι μόνο να γίνουν οι διορισμοί αλλά ΚΑΙ οι προσλήψεις αναπληρωτών.

Όλα αυτά όπως προείπαμε υπό την προϋπόθεση πως η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι, θα ψηφίσει την παραπάνω τροποποίηση.

ΠΑΣΑΔ

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *