ΠΑΣΑΔ : Ενημέρωση για πίνακες και δηλώσεις προτίμησης, Αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων, ΤΥ, ΔΥΕΠ, Κάλυψη κενών, Μετακίνηση με πλοία, Μόνιμους διορισμούς

Ενημέρωση μετά από σειρά επαφών του ΠΑΣΑΔ με τις αρμόδιες διευθύνσεις στο Υπουργείο . . .

Δηλώσεις προτίμησης

Οι πίνακες βρίσκονται στη διαδικασία ελέγχου τους κι ο χρόνος ανακοίνωσής τους είναι θέμα απόφασης που θα ληφθεί κατά πάσα πιθανότητα αύριο. Το αν θ’ ανακοινωθούν Γενικής και Ειδικής μαζί, φαίνεται μέχρι τώρα, να είναι απόφαση του ΑΣΕΠ.
Όπως είναι γνωστό, για τις δηλώσεις προτίμησης ζητήσαμε ν’ αυξηθεί αντίστοιχα με τις κατατμήσεις των περιοχών προτίμησης, όπου αυτές έγιναν κι ο αριθμός των επιλογών. Αυτό και σήμερα θεωρήθηκε από τους αρμόδιους λογικό και περιμένουμε την υλοποίηση του.

Αναμοριοδότηση σχολικων μονάδων και δηλώσεις προτίμησης

Στο αίτημα οι δηλώσεις να γίνουν με γνώση τα μόρια των σχολείων όπως θα έχουν αυτά από 1/9, δόθηκε η υπόσχεση πως η αναμοριοδότηση θ’ ανακοινωθεί κατά τη χρονική διάρκεια της υποβολής των δηλώσεων χωρίς σήμερα να μπορούν να προσδιορίσουν χρονικά το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό και γι αυτόν τον λόγο ζητήσαμε αν κριθεί απαραίτητο να παραταθούν οι δηλώσεις.

ΤΥ

Αφού τα πάντα πλέον είναι έτοιμα και εχουμε το ΦΕΚ, για πρώτη φορά, πριν τις προσλήψεις, πιέσαμε για να πάρουμε τη δέσμευση πως οι πρώτοι συνάδελφοι για ΤΥ θα προσληφθούν στην Α’ φάση. Μας δόθηκε η διαβεβαίωση πως θα καταβληθεί προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση καθώς αποτελεί κοινή επιθυμία.

ΔΥΕΠ

Αναμένεται η υπουργική απόφαση για τις ΔΥΕΠ για να γνωρίζουμε με σιγουριά πού θα λειτουργήσουν αυτές γι αυτό και δεν είναι ακόμη γνωστό πόσους εκπ/κους ανά ειδικότητα θα προσλάβουν. Όπως είναι λογικό ζητήσαμε να μπουν στην Α’ φάση κι αυτές οι προσλήψεις και θα το προσπαθήσουμε τις επόμενες μέρες έτσι ώστε να γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη η Α’ φάση.

Κάλυψη κενών

Φυσικά, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ζητήσαμε κάλυψη στο 100% των απαιτούμενων κενών όλων των ειδικοτήτων στην Α’ φάση, γιατί οτιδήποτε άλλο είναι απλά παράλογο κι απαράδεκτο και γιατί το πρώτο κουδούνι πρέπει να βρει τους μαθητές με τους δασκάλους τους κι όχι με την υπόσχεση πως σε μια βδομάδα θα έχουν δάσκαλο.
Εκτίμησή μας είναι πως θα το πετύχουμε.

Μετακίνηση με την ακτοπλοΐα

Σε συνεργασία είμαστε ήδη με το Υπουργείο Ναυτιλίας για να δούμε τι θα γίνει με τους προορισμούς που είναι εκτός της κάλυψης του μεταφορικού ισοδύναμου. Μαζί και με την ΠΕΑΔ κάνουμε ο,τι είναι δυνατό για να βοηθηθούν οι συναδελφοι και πιστεύουμε πως θα έχουμε θετική κατάληξη. Θέλουμε όμως αυτή να είναι για το σύνολο των μετακινούμενων και γι αυτό προσπαθούμε.

Μόνιμοι διορισμοί

Συνάδελφοι εκτός των θεμάτων της καθημερινότητας, τα οποία ελέγχουμε και πιέζουμε να υλοποιούνται όσο ευνοϊκότερα γίνεται για όλους μας, υπάρχει και το ζήτημα των μόνιμων διορισμών που πρέπει πλέον επίμονα, να κυριαρχεί στη σκέψη μας και στα αιτήματά μας.

Αυτές τις ημέρες γίνεται η προετοιμασία των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μία εξ αυτών θ’ αφορά τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση με αρχή το σχολικό έτος ’19-’20, με αλλαγή του υπάρχοντος νόμου και μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ (όχι γραπτού). Είτε αυτές γίνουν πραγματικότητα είτε όχι ένα είναι σίγουρο, πως πάμε σ’ ένα νεο σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών καθώς το υπάρχον παύει να ισχύει μετά το τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς.

Σας καλούμε σε εγρήγορση γιατί οι μέρες από εδώ και πέρα θα είναι κρίσιμες καθώς η πραγματικότητα των πινάκων όπως τους έχουμε σήμερα, με βάση την προϋπηρεσία, αναμένεται να γίνει προσπάθεια ν’ αλλάξει κι όχι προς το ευνοϊκότερο.

Είμαστε εδώ, αναπληρωτές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, έτοιμοι ν’ αναλάβουμε δράση όποτε κριθεί αυτό αναγκαίο και με όποια μορφή αποφασιστεί

Πηγή: ΠΑΣΑΔ – Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων, /f/b

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *