Πανελλαδικές ΕΠΑΛ. 2.000 περισσότεροι υποψήφιοι. Εντυπωσιακή βελτίωση των επιδόσεων

Άρθρο του Απ. Λακασά με τίτλο: Oι βαθμοί και τα παιδιά των ΕΠΑΛ δημοσιεύεται στο kathimerini.gr.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά στις εντυπωσιακές φετινές επιδόσεις των υποψηφίων των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για τα πανεπιστήμια. Μάλιστα, όπως αναφέρται, υπήρξαν περιπτώσεις υποψηφίων ΕΠΑΛ που σε περιζήτητες σχολές ΑΕΙ πήραν τις πρωτιές από τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ).

Κατ’ αρχάς, οι επιδόσεις κρύβουν τη μεγάλη προσπάθεια των παιδιών να κατακτήσουν το όνειρό τους, να εισαχθούν στη σχολή της αρεσκείας τους. Αξίζουν συγχαρητηρίων αναφέρεται στο άρθρο.

Όμως η αύξηση των καλών επιδόσεων, κατά τον αρθρογράφο, αποδίδεται και στην αξιοποίηση μιας «νέας» διάταξης του νόμου από τους μαθητές. Συγκεκριμένα, προ διετίας, με ρύθμιση του τότε υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου αυξήθηκε το ποσοστό των θέσεων επί του συνόλου που διεκδικούν οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ στα ΑΕΙ.  Ετσι, πλέον από φέτος οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διεκδικούν το 5% των θέσεων στις πολυτεχνικές και ιατρικές σχολές, το 10% στα υπόλοιπα ΑΕΙ και το 20% στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Κάποιοι γονείς λοιπόν είδαν τις χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων ΕΠΑΛ για τις περιζήτητες σχολές, και αποφάσισαν να στείλουν το παιδί τους, που έως την Α΄ Λυκείου φοιτούσε σε Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ), στη Β΄ Τάξη ΕΠΑΛ προσβλέποντας στον χαμηλότερο ανταγωνισμό.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το άρθρο του Απ. λακασά

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *