Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020: Σημαντική αύξηση του αριθμού των υποψηφίων των ΕΠΑΛ. 5.384 θέσεις σε ΑΕΙ για 18.000 υποψηφίους

Στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις κατηγορίες των υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων περιλαμβάνονται σε άρθρο του Απ. Λακασά στην ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο αναμφισβήτητα είναι η σημαντική αύξηση των υποψηφίων των ΕΠΑΛ. Ο αριθμός των υποψηφίων από τα ΕΠΑΛ κατά τη φετινή χρονιά ανέρχεται 18.000 έναντι των 12.543 υποψηφίων που συμμετείχαν στις περυσινές εξετάσεις. Η αύξηση των υποψηφίων των ΕΠΑΛ αποδίδεται στη στροφή πολλών μαθητών αντί των ΓΕΛ προς τα ΕΠΑΛ λόγω της αύξησης του ποσοστού των θέσεων επί του συνόλου που διεκδικούν οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ με βάση ρύθμιση του τέως υπουργείου Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου. Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διεκδικούν το 5% των θέσεων στις πολυτεχνικές και ιατρικές σχολές, το 10% στα υπόλοιπα ΑΕΙ και το 20% στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Ενδεικτικά, πέρυσι η βάση εισαγωγής στη σχολή Η/Υ του ΕΜΠ για τους υποψηφίους των ΓΕΛ ήταν 18.134 μονάδες και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ 16.125 μονάδες. «Προ διετίας, όταν αυξήθηκαν οι θέσεις που δόθηκαν στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, έπεσαν οι βάσεις. Ετσι, πολλοί γονείς έστρεψαν τα παιδιά τους στα ΕΠΑΛ, ελπίζοντας ότι θα ήταν ευκολότερη η εισαγωγή» ανέφερε στην «Κ» ο κ. Στρατηγάκης.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το άρθρο του κ. Λακασά

Πηγή: https://www.kathimerini.gr/

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *