Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δοκιμίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» για μαθητές της Γ’ Λυκείου για το σχ. έτος 2020-2021

Εγκρίθηκε από το ΥΠΑΙΘ ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δοκιμίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με θέμα: «Οι αγροτικές μεταρρυθμίσεις την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου » που προκηρύσσει το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στοχεύοντας στην ανάδειξη της προσωπικότητας, του έργου και της εποχής του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Από το σχολικό έτος 2002-2003 το Ίδρυμα έχει καθιερώσει τη διεξαγωγή ετήσιου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου με θέματα σχετικά με τη ζωή, το έργο και την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο διαγωνισμός για το σχ. έτος 2020/21 απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης των Λυκείων όλης της χώρας και των ελληνικών σχολείων της ομογένειας, οι οποίοι, καλούνται να αναφερθούν στην πολιτική των βενιζελικών κυβερνήσεων στον αγροτικό τομέα, να αναδείξουν τις αλλαγές και τις αναδιαρθρώσεις, που συντελέστηκαν στην ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία με την ανάληψη της εξουσίας από το Κόμμα των Φιλελευθέρων, και να αξιολογήσουν τον αντίκτυπό τους.

Για τη σύνταξη / συγγραφή τους οι μαθητές μπορούν να ανατρέξουν για ενδεικτική βιβλιογραφία στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος: http://www.venizelos-foundation.gr

Τα γραπτά δοκίμια θα υποβληθούν στα σχολεία, τα οποία με τη σειρά τους θα διαβιβάσουν τα
δοκίμια των μαθητών/τριών στις αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου
να τα αποστείλουν ταχυδρομικά μέχρι και τις 22 Ιανουαρίου 2021 στην Επιτροπή Αξιολόγησης του
Διαγωνισμού του Ιδρύματος στη διεύθυνση:

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Πλατεία Έλενας Βενιζέλου, Χαλέπα 731 33 Χανιά

Στους μαθητές, που θα διακριθούν, θα απονεμηθούν βραβεία σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά τον Μάρτιο του 2021, μήνα θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου (παραμονή του πολιτικού του μνημόσυνου).

Τα έξοδα μετακίνησης και φιλοξενίας των τριών (3) πρώτων βραβευομένων μαθητών και ενός (1) συνοδού θα καλυφθούν από το Ίδρυμα. Τα βραβεία για τους νικητές θα είναι τρία (3) κατά σειρά επιτυχίας και θα απονεμηθούν ως εξής: Στον πρώτο νικητή 1.500 €, στον δεύτερο νικητή 1000 € και στον τρίτο νικητή 600 €.

Πατήστε εδώ για να δείτε την έγκριση του Διαγωνισμού

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *