Πανελλήνια Ένωση Ξενοδόχων. Επαναφορά του θέματος της Λευκής Εβδομάδας στα σχολεία.

Επαναφορά από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρη Τάσσιο, της πρότασης τους, να κλείνουν τα σχολεία για λίγες μέρες κατά τη χειμερινή περίοδο μέσω του θεσμού της Λευκής Εβδομάδας,  σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, συζητήθηκε εκ νέου  με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

“Ουσιαστικά αυτό που εμείς προτείνουμε είναι να κλείνουν τα σχολεία τέσσερις ημέρες μετά την Καθαρά Δευτέρα και να δημιουργείται έτσι μια εβδομάδα διακοπών κατά τη χειμερινή περίοδο”, σημείωσε ο κ.Τάσιος. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε ότι ο θεσμός της “Λευκής εβδομάδας” θα βοηθήσει στην τόνωση του εσωτερικού τουρισμού, ο οποίος σε ποσοστό 80% αφορά οικογένειες.

Όπως επίσης είπε, οι τέσσερις μέρες αργίας μπορεί να “κοπούν” από τις ημέρες διακοπών του καλοκαιριού και να δοθεί έτσι η δυνατότητα, κυρίως στα παιδιά, να γνωρίσουν -μεταξύ άλλων- εναλλακτικές μορφές τουρισμού, μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας και αρχαιολογικούς χώρους. Ακόμη, πρόσθεσε, ότι η Λευκή εβδομάδα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και για σχολικές εκδρομές.

“Πρόκειται για έναν θεσμό που λειτουργεί στην Ευρώπη με εξαιρετική επιτυχία πολλά χρόνια τώρα και θα βοηθήσει σημαντικά τους Έλληνες ξενοδόχους και τους επαγγελματίες του τουρισμού” επεσήμανε ο κ.Τάσιος. “Από την άλλη πλευρά είναι στο χέρι μας, ως ξενοδόχοι και επαγγελματίες, να δημιουργήσουμε έναν τιμοκατάλογο προσιτό και με καλές προσφορές για τον κόσμο”, πρόσθεσε.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *