Πανελλήνια Ένωση Βιολόγων: Γίνε Βιολόγος Για Μία Μέρα . . .

Εναλλακτική  δραστηριότητα «Γίνε Βιολόγος για μια μέρα»  στα πλαίσια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας (ΠΔΒ), ο οποίος φέτος δεν  θα πραγματοποιηθεί λόγω της πανδημίας διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Βιολόγων. Το «Γίνε Βιολόγος για μια μέρα»  περιλαμβάνει  ένα ελεύθερο διαδικτυακό κουίζ για κάθε τάξη του Λυκείου, καθώς και προβολή απλών πειραμάτων επίδειξης και κατασκευών  που μπορεί ο/η καθένας/μια να πραγματοποιήσει με καθημερινά υλικά στο σπίτι του (DIY).

Η δράση αυτή ορίστηκε για το Σάββατο 10 Απριλίου 2021.

Τα κουίζ θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα e-me  που συνεργάζεται με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Για να συμμετάσχετε πρέπει να είσαστε μέλη του ΠΣΔ και να έχετε εισέλθει έστω μία φορά στην πλατφόρμα e-me (εγγραφή). Μέλη του ΠΣΔ είναι όλοι/ες οι μαθητές/τριες των δημοσίων σχολείων, ενώ όσοι μαθητές/τριες ιδιωτικών σχολείων δεν είναι, μπορούν να εγγραφούν χωρίς πρόβλημα.

Οι αναλυτικές οδηγίες για την είσοδό θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΠΔΒ  www.pdbio.pev.gr τις επόμενες ημέρες, ενώ τα κουίζ θα ανέβουν στις 10/4/2021 την ώρα που θα αναγγελθεί.

Επισημαίνεται ότι τα κουίζ δεν είναι διαγωνιστικά, δεν καταχωρείται βαθμολογία, ούτε υπάρχει κατάταξη και  διακρίσεις. Μπορεί ο καθένας να τα συμπληρώσει με άνεση, χωρίς το άγχος των εξετάσεων και να μάθει από αυτά.

Το Facebook event ΕΔΩ

Η Οργανωτική Επιτροπή του ΠΔΒ 2021

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *