Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας: Διοργάνωση Ημερίδας στις 24/1 με θέμα «Μόρφωση για παιδιά με ειδικές ανάγκες μύθος και πραγματικότητα»

Η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον ΣΕΕΠΕΑ (Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής) διοργανώνει ημερίδα με συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών, βοηθητικού προσωπικού, για να ενημερώσουν και να ενημερωθούν για τα προβλήματα στην ειδική αγωγή και θέμα: 

«Μόρφωση για παιδιά με ειδικές ανάγκες μύθος και πραγματικότητα»

την Τετάρτη 24/1/2018 στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Κεν. Μακεδονίας

Βασ.Όλγας 198 Θεσσαλονίκη ώρα 18:00

Καλούνται:

Όλες τις ενώσεις και τους συλλόγους  να ενημερώσουν το σύνολο των γονέων και να παραβρεθούν  στην  συζήτηση ώστε να διεκδικήσουν :

  • Να ανοίξουν τώρα όλα τα ειδικά σχολεία, πλήρως στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό.
  • Να διοριστούν τώρα όλοι οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί και συνοδοί για την παράλληλη στήριξη.
  •  Να χρηματοδοτηθεί η Ειδική Αγωγή και η Εκπαίδευση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με τα απαιτούμενα κονδύλια, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό, δομές, και υλικά. Τα χρήματα του ΕΣΠΑ να κατευθυνθούν άμεσα για τη στήριξη και τη διεύρυνση των δημόσιων βασικών σταθερών δομών και όχι για την επιδότηση των ΜΚΟ, των λεγόμενων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, που ανοίγουν τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
  • Να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα για τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων: χρήματα, υλικά, βιβλία, βελτιώσεις υποδομών και να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς, δωρεάν και με απευθείας κρατική χρηματοδότηση.
  • Καμία πληρωμή από τους γονείς για παράλληλη στήριξη και συνοδεία. Κανένα παιδί με αναπηρία στο σπίτι του, επειδή δεν υπάρχει το ανάλογο μόνιμο προσωπικό και η δημόσια και δωρεάν ειδική σχολική μονάδα για να το στηρίξει.
  • Άμεση καταβολή των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ στις οικογένειες των ΑμεΑ. Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στον ΕΟΠΥΥ, για να εξασφαλιστούν δωρεάν όλες οι αναγκαίες θεραπείες για τα παιδιά μας χωρίς καμία περικοπή.
  • Κάλυψη όλων των αιτήσεων για Παράλληλη Στήριξη με ένα δάσκαλο/α ανά παιδί και όχι να μετατρέπεται η συγκεκριμένη εκπαιδευτική ανάγκη σε περιοδική συνάντηση του εκπαιδευτικού με 2,3,4 και πέντε παιδιά.
  • Κατάργηση  της ιδιωτικής παράλληλης στήριξης. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την σχετική ανακοίνωση 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *