ΟΛΤΕΕ: Εργατική Πρωτομαγιά με αγώνες για μια κοινωνία των πολλών, με πρόσβαση στην παιδεία, στην υγεία και στην εργασία για όλες και όλους.

Δελτίο τύπου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς  εξέδωσε το Δ.Σ. της ΟΛΤΕΕ.

Εκατόν τριάντα δύο χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, οι αγώνες της εργατικής τάξης για εργασιακά δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένουν πάντα επίκαιροι. Σήμερα, που η κυριαρχία των “αγορών” και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιτίθενται με σφοδρότητα στα εργασιακά δικαιώματα και στην εργασία γενικότερα, ακυρώνοντας στην πράξη κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα, η Εργατική Πρωτομαγιά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Σε μια εποχή που οι εξελίξεις της σύγχρονης τεχνολογίας παρέχουν τη δυνατότητα για καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας για όλους, οι κυρίαρχες ελίτ προσπαθούν να διαλύσουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα με στόχο τη βίαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου προς όφελός τους, διευρύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες. Στη χώρα μας η επίθεση των παγκόσμιων, ευρωπαϊκών και εγχώριων ελίτ με την αρωγή του πολιτικού προσωπικού  απέκτησε ιδιαίτερη ένταση και αποτέλεσε πεδίο πειραματισμού για τη διάλυση  κοινωνικών δικαιωμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας δίνει  τεράστια μάχη  για την επαναφορά των  εργασιακών δικαιωμάτων  για την ύπαρξη και τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου στην Ελλάδα.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά και αγωνίζεται για μια κοινωνία των πολλών, με πρόσβαση στην παιδεία, στην υγεία και  στην  εργασία για όλες και όλους.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το δελτίο τύπου της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.