ΟΛΜΕ: όχι στην αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων

Επιστολή με ημερομηνία 3/1/2018 και θέμα: Αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας μέσω της επιστολής απορρίπτει  την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων.

Όπως είναι γνωστό, αναφέρεται στην επιστολή, ο αριθμός των μαθητών για να συγκροτηθεί τμήμα στα ΕΠΑ.Λ (τομείς και ειδικότητες) καθώς και στα Γενικά Λύκεια (Ομάδες Προσανατολισμού – Κατευθύνσεις) συναρτάται με τον χαρακτηρισμό του σχολείου καθώς και τα μόρια
που αυτό δίνει στους εκπαιδευτικούς. Στην πραγματικότητα με την αναμοριοδότηση έχουμε μαζική υποβάθμιση των σχολικών μονάδων, με συνακόλουθο αποτέλεσμα την αύξηση του απαιτούμενου αριθμού των μαθητών για τη συγκρότηση των ανωτέρω τμημάτων.

Με την πρόταση του ΥΠΠΕΘ, σημειώνεται στην επιστολή, για αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων υποβιβάζονται σε κατηγορία περίπου 430 σχολεία, πράγμα που θα έχει ως άμεση συνέπεια να αυξηθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός μαθητών για τη λειτουργία των τμημάτων των Ομάδων προσανατολισμού, μαθημάτων επιλογής και Κατευθύνσεων στα Γενικά Λύκεια και των τμημάτων Γενικής Παιδείας, Τομέων και Ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ..
Συνακόλουθα η νέα μοριοδότηση των σχολικών μονάδων θα επιφέρει νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την επιστολή της ΟΛΜΕ 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *