ΟΙΕΛΕ. Ανακοίνωση με αφορμή τον αποκλεισμό της από την σημερινή συζήτηση στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων

Ανακοίνωση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. με αφορμή την συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των ρυθμίσεων για την εκπαίδευση και τον αποκλεισμό της Ομοσπονδίας από αυτή.

Κοινό μυστικό, αναφέρεται στην ανακοίνωση, όλων στο χώρο της εκπαίδευσης είναι πως η 30ωρη παραμονή (για τους πλήρους ωραρίου εκπαιδευτικούς, ή αναλογικά για τους μειωμένου ωραρίου) στη σχολική μονάδα, όπως προβλέπεται από το Ν. 1566/85, αποτελεί ανέκδοτο στα ιδιωτικά σχολεία.

Η τραγική πραγματικότητα υπερεκμετάλλευσης και οικονομικής εξαθλίωσης στον κλάδο μας, συνεχίζει η ΟΙΕΛΕ δεν αποδεικνύεται μόνο από τις καθημερινές καταγγελίες συναδέλφων, που συχνά φοβούνται για ευνόητους λόγους να καταθέσουν επώνυμα. Έχει καταγραφεί επίσημα σε μεγάλη έρευνα 478 εκπαιδευτικών που διεξήχθη από το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ το 2013. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή μόλις το 60% περίπου της δουλειάς που προσφέρουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αμείβεται. Το γεγονός αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ότι η εκτός υποχρεωτικού προγράμματος εργασία που προσφέρουμε στα σχολεία μας παρέχεται σχεδόν δωρεάν (το 96,90%, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας)! Είναι αναγκαίο να διευκρινιστεί ότι συχνά η εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασία που παρέχουν οι εκπαιδευτικοί προσφέρεται χωρίς την (απαιτούμενη από το νόμο) συναίνεσή τους, αλλά υπό την απειλή της απόλυσης. Με αυτό τον τρόπο στα ιδιωτικά σχολεία επικρατεί ένα όργιο μαύρης εργασίας και φοροδιαφυγής που δεν ελέγχεται από την Πολιτεία.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *