Ν. Φασφαλής: Κάποιοι Περιφερειακοί Διευθυντές περιόρισαν τα πραγματικά κενά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!!!

ΜΕΤΑΘΈΣΕΙΣ EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. 2019


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ολοκληρώθηκε χθες Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 στο ΚΥΣΠΕ η διαδικασία των μεταθέσεων. Καταγράφεται στα θετικά το ότι και φέτος η διαδικασία των μεταθέσεων ολοκληρώθηκε έγκαιρα και εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαμε θέσει.
Για το θέμα αυτό θέλω επίσης να ευχαριστήσω δημόσια τους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου που εργάστηκαν αψηφώντας κόπο και ωράριο για να πετύχουμε την έγκαιρη πραγματοποίηση των μεταθέσεων.
Από καιρό είχα θέσει το θέμα των πραγματικών κενών στην εκπαίδευση τονίζοντας ότι οι μεταθέσεις πρέπει να γίνουν με βάση τα κενά που δίνουν οι Διευθυντές εκπαίδευσης και τα ΠΥΣΠΕ της χώρας και όχι με τα κουτσουρεμένα κενά που δίνουν οι Περιφερειακοί Διευθυντές.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά κάποιοι-ες εκ των σημερινών διορισμένων Περιφερειακών Διευθυντών λίγα εικοσιτετράωρα πριν παραδώσουν στους νέους επιλεγμένους από το Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής και μη μπορώντας να απαλλαγούν από τα σύνδρομα του παρελθόντος περιόρισαν τα πραγματικά κενά των Διευθυντών Εκπαίδευσης και έδρασαν με την απόφασή τους αυτή αντισυναδελφικά αφού στέρησαν από εκατοντάδες συναδέλφους την πολυπόθητη μετάθεση !
Μετά από αυτή την εξέλιξη ως Αιρετός του Κλάδου αρνήθηκα να νομιμοποιήσω με την ψήφο μου αυτά τα κενά.
Σήμερα λοιπόν και μετά από τον αγώνα που δόθηκε από τις 4.444 αιτήσεις για μετάθεση στη Γενική Αγωγή ικανοποιήθηκαν οι 1.191, ποσοστό ικανοποιημένων αιτήσεων 26,80 % 
Στην Ειδική αγωγή από τις 163 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν οι 112 ποσοστό 68,71%
Τα κενά που δόθηκαν σήμερα δεν αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα στην εκπαίδευση αφού αυτή λειτουργεί με 23.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς !
Αποκαλύφτηκε λοιπόν για άλλη μια φορά ότι η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί πληρώνουν την κυβερνητική πολιτική που με την κατάργηση των Σχολείων ΕΑΕΠ και την διάλυση του Ολοήμερου Σχολείου οδήγησε να περιοριστούν κατά χιλιάδες οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών .
Όλοι έχουν κατανοήσει ότι με την πολιτική αυτή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί τους εκπαιδευτικούς να μένουν μέχρι τα 67 τους χρόνια στην τάξη για να λάβουν μια πενιχρή σύνταξη και χωρίς την πραγματοποίηση των μόνιμων διορισμών η Δημόσια Εκπαίδευση δεν μπορεί να πάει μπροστά.
Με αφορμή τις μεταθέσεις θέλω ακόμη να δηλώσω ότι ούτε η αναμοριοδότηση των Σχολικών μονάδων που πετύχαμε και ούτε οι όποιες αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις υπηρεσιακές μεταβολές μπορούν να αλλάξουν το τοπίο της Εκπαίδευσης. Απαιτούνται γενναίες πολιτικές και όραμα !
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ως Αιρετός εκπρόσωπος των 80.000 εκπαιδευτικών της Π.Ε. θα συνεχίσω τον αγώνα ασυμβίβαστος διεκδικώντας λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης. 
Σας καλώ σε κοινό αγώνα για :
• Μόνιμους διορισμούς τώρα !
• Αναγνώριση της ιδιαιτερότητας του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών και αλλαγής του ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού Νόμου, αφού είναι αδύνατον να μένουν στην εκπαίδευση μέχρι τα 67 τους διεκδικώντας μια πενιχρή σύνταξη !
• Ένα Δημόσιο Σχολείο που θέλουμε και αξίζει στα παιδιά μας !

Πάντα κοντά σας,
Φασφαλής Νίκος

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *