Ν. Κωνσταντίνου: Εξαγγελίες χωρίς καμία δέσμευση οι δηλώσεις Γαβρόγλου για μόνιμους διορισμούς

Ο Υπουργός παιδείας κ. Γαβρόγλου μας κάλεσε για άλλη μία φορά (η προηγούμενη είχε γίνει τον Μάρτιο του 2018) για να εξαγγείλει διορισμούς χωρίς όμως να δεσμευτεί για τίποτα, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νικηφόρος Κωνσατντίνου

Το μόνο που αλλάζει σε αυτή την εξαγγελία είναι ο αριθμός των μελλοντικών διορισμών, ο οποίος από τις 25.000 των Μπαλτά Κουράκη (2015) και τις 20.000 του Φίλη (2016) έγινε 4.500 του κ. Γαβρόγλου και 15.000 σε βάθος τριετίας!

Η μόνη δέσμευση για τον Υπουργό παιδείας ήταν η εξαγγελία από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ (2018) για 4.500 διορισμούς στην ειδική αγωγή τον Σεπτέμβριο του 2019: «εξαγγελίες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό δεν έχουν ξαναγίνει», είπε χαρακτηριστικά! Του θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει και την κατάργηση των πανελλαδικών τον Αύγουστο του 2018 στη Βουλή αλλά υλοποίηση δεν είδαμε!

Συγκεκριμένα στη σημερινή συνάντηση εκτός της αναφοράς του αριθμού των διορισμών ο κ. Γαβρόγλου δεν δεσμεύτηκε για:

  • τον αριθμό των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής και αυτών του ειδικού επιστημονικού προσωπικού που είναι μέσα στις 4.500 προσλήψεις της επόμενης χρονιάς,
  • τον αριθμό των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας σε σχέση με αυτόν της Δευτεροβάθμιας που θα διοριστούν σε βάθος τριετίας,
  • τον αριθμό των διορισμών σε ειδική και γενική παιδεία,
  • την εξασφάλιση συγκεκριμένου κονδυλίου στον προϋπολογισμό του 2019, καθώς οι πρώτοι διορισμοί θα γίνουν τον επόμενο Σεπτέμβριο,
  • την πρόταση του υπουργείου για τον τρόπο διορισμού των 15.000 τα επόμενα χρόνια,
  • την έκδοση μίας (για το σύνολο των διορισμών τα επόμενα 3 χρόνια, που θα δεσμεύουν και την επόμενη κυβέρνηση αν προκύψει μετά τις εκλογές) η τριών προκηρύξεων (μία για τον αριθμό των διορισμών κάθε χρονιά, 2019-20-21).

Ο εκπαιδευτικός κόσμος αντιλαμβάνεται ότι χωρίς αυτές τις στοιχειώδεις δεσμεύσεις – εξειδικεύσεις δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για την υλοποίηση αυτών των νέων εξαγγελιών και να τις βάζει στο πλαίσιο του προεκλογικού κλίματος.

Οι πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι μεγάλες μετά τους μηδενικούς διορισμούς από το 2009 και τις συνταξιοδοτήσεις περίπου 18.000 καθηγητών της Δευτεροβάθμιας τα τελευταία χρόνια. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμους διορισμούς.

Υ.Γ Όσον αφορά τη δήλωση του κ. Γαβρόγλου ότι «οι δύο Ομοσπονδίες δεν ήταν έτοιμες», θέλουμε να του θυμίσουμε ότι πρόταση για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών έχουν καταθέσει από το 2016 στον κ. Φίλη, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και οι ενώσεις των αναπληρωτών, και το ελάχιστο που περιμέναμε από τον Υπ. Παιδείας ήταν να μας παρουσιάσει την δική του πρόταση.

Νικηφόρος Κωνσταντίνου

Πρόεδρος ΟΛΜΕ

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *