Ν. Κεραμέως-Μ. Χαρακόπουλος για το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου: Τραγελαφικές αναφορές, δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο

Με κοινή δήλωση της Υπεύθυνης του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Ν. Κεραμέως και του Βουλευτή Λάρισας κ. Μ. Χαρακόπουλου το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ασκεί σκληρή κριτική στο πόρισμα της Επιτροπής για τη μελέτη ζητημάτων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης με απαξιωτικές αναφορές στο πρόσωπο του ίδιοι του πρώην Υπουργού.

Χρειάστηκαν 8 μήνες στον κ. Παρασκεύοπουλο και την επιτροπή του, αναφέρεται στη δήλωση, για να εκδώσουν ένα πόρισμα αναφορικά με τη βία στα πανεπιστήμια. Και πού κατέληξαν τελικά; Αφού μας  ξεκαθαρίζουν ότι είναι ουτοπικός στόχος η εξάλειψη της παραβατικότητας στο ακαδημαϊκό περιβάλλον, προτείνουν τις εξής εξόχως αποτελεσματικές λύσεις:

· Για την αντιμετώπιση των καταλήψεων, προκρίνεται ο εποικοδομητικός διάλογος με τους καταληψίες.
· Για τη διακίνηση ναρκωτικών στα πανεπιστήμια, η επιτροπή Παρασκευόπουλου προτείνει την ανάπτυξη street work για τον περιορισμό της.
· Για τις ληστείες και τις εκρήξεις στα A.T.M., προτείνεται η… απομάκρυνσή τους από τα πανεπιστήμια

Είναι γεγονός ότι δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από μια επιτροπή της οποίας προΐσταται ο κ. Παρασκευόπουλος, ο οποίος ως Υπουργός Δικαιοσύνης αποφυλάκισε χιλιάδες καταδικασμένους για κακουργήματα.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το σχετικό δελτίο τύπου 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *