Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, «Digital curator for a day»

Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη
Μυρτιά 70100, Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων, Ηράκλειο Κρήτης
https://www.kazantzaki.gr


Ηράκλειο, 21 Σεπτεμβρίου 2021


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, «Digital curator for a day», στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη


Το Digital Curator for a day (DC4aday) είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της diadrasis που θα υλοποιηθεί στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, σε συνεργασία με την Clio Muse Tours και αποβλέπει στη γνωριμία, στην εξοικείωση και στη συμμετοχή των νέων, από 12 – 16 ετών, με το σύγχρονο πολιτισμό.


Στόχος της δράσης είναι οι νέοι, μέσω της διαδραστικής μάθησης, να γνωρίσουν τους τρόπους ψηφιακής προβολής και ανάδειξης των μουσείων, ανακαλύπτοντας το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη. Εν συνεχεία εξερευνώντας τις συλλογές και ορμώμενοι από τα εκθέματα του μουσείου, να δημιουργήσουν τη δική τους ψηφιακή ξενάγηση, αφιερωμένη στο έργο και τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη.


Το DC4aday θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τα εργαλεία για τη δημιουργία περιεχομένου ψηφιακών ξεναγήσεων, που θα «μιλάει» τη «γλώσσα» των δημιουργών της. Ξεκινώντας με εκπαιδευτικά εργαστήρια στους χώρους του μουσείου, θα συνεχιστεί με διαδικτυακή καθοδήγηση (online mentoring) και θα ολοκληρωθεί με έναν διαγωνισμό που θα έχει ως έπαθλο την καταχώρηση της νικητήριας ψηφιακής ξενάγησης, στη βραβευμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη online πλατφόρμα ψηφιακών ξεναγήσεων, Clio Muse Tours.


Οι δράσεις θα υλοποιηθούν κατά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (1 – 5), αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων συνιστάται η έγκαιρη προκράτηση θέσεων, για την τάξη σας, επιλέγοντας και συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα συμμετοχής.


Το DC4aday τέλει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και χρηματοδοτήθηκε από το ΥΠΠΟΑ στο πλαίσιο του προγράμματός του για δράσεις μουσείων, πινακοθηκών και συλλογών σύγχρονου πολιτισμού.


Περίοδος υλοποίησης:
Εκπαιδευτικά εργαστήρια: 1-5 Νοεμβρίου 2021 |Διάρκεια: 3 ώρες
Online mentoring: 8-14 Νοεμβρίου 2021| Διάρκεια 1 ώρα
Υποβολή συμμετοχής στο διαγωνισμό: έως 28 Νοεμβρίου 2021
Διάχυση αποτελεσμάτων: Δεκέμβριος 2021
Χώρος διεξαγωγής:
Μουσείο Καζαντζάκη, Μυρτιά 70100, Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων, Ηράκλειο
Κρήτης [εκπαιδευτικά εργαστήρια]
Για περισσότερες πληροφορίες:
Συντονιστής έργου :Diadrasis, E: diadrasis@diadrasis.org
Υπεύθυνη έργου Δρόλια Λυδία 6973665916, lydiadrolia@diadrasis.org

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.