Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Εγκαίνια Έκθεσης Παιδικού Διαγωνισμού “Δες το ειδώλιο αλλιώς”

Την Παρασκευή 18 Μαϊου (Παγκόσμια ημέρα Μουσείων) θα εγκαινιαστεί στους χώρους του Μουσείου έκθεση που θα φιλοξενήσει τόσο τα έργα των νικητών καθώς και μία επιλογή 2500 έργων από παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό: Δες το ειδώλιο αλλιώς. 15.300 ήταν οι συμμετοχές στο φετινό, πέμπτο κατά σειρά διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών.

Εκτός από σχολεία και παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα, στο διαγωνισμό συμμετείχαν  και σχολεία απ’ όλο τον κόσμο,  όπως από Αμερική, Καναδά, Ελβετία, Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Παναμά, Βέλγιο, Λουξεμβούργο αλλά και πολλά ειδικά σχολεία όπως το ΕΕΕΚ Νάξου, το Ειδικό νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρύκοων Πεύκης, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση Αργυρούπολης, το Κέντρο Ημέρας «ΙΑΣΙΣ» κ.ά.

Ο διαγωνισμός ανέδειξε 33 νικητές με Κριτική Επιτροπή τον Αρχιτέκτονα  Άρη Ζαμπίκο, την Διευθύντρια του ΝΕΟΝ Ελίνα Κουντούρη, την Εικαστικό και Αρχιτέκτονα  Χαρά Μαραντίδου, την Ιστορικό Τέχνης Αταλάντη Μαρτίνου και τον Εικαστικό Άγγελο Πλέσσα. 

Oι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα έργα των παιδιών και να γνωρίσουν από κοντά το αυθεντικό κυπριακό ειδώλιο στις μόνιμες
συλλογές του Μουσείου.

Πατήστε εδώ για να τα ονόματα των παιδιών των οποίων τα έργα διακρίθηκαν

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την σχετική ιστοσελίδα στον ιστοχώρο του Μουσείου 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *