Μαθητικό ραδιόφωνο στο Κέντρο Αποκατάστασης Τυφλών “Εκπέμπουμε συναίσθημα όλοι μαζί”

Διανύοντας ήδη την τρίτη χρονιά συμμετοχής της στο European School Radio, το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο της εκπαιδευτικής κοινότητας, η ραδιοφωνική ομάδα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) εκπέμπει τη δική της εκπομπή με τίτλο «BETTE». Πρόκειται για την διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή μαθητών με οπτική αναπηρία, που αγαπάνε τη μουσική, το ραδιόφωνο και επιθυμούν να επικοινωνήσουν τις ιδέες, τις δημιουργίες, και τις ανησυχίες τους στην μαθητική κοινότητα και όχι μόνο.

Τι σημαίνει όμως ΒΕΤΤΕ;

ΒΕΤΤΕ είναι ένα αγαπημένο όνομα, στο άκουσμα του οποίου όλοι οι συμμετέχοντες της ομάδας, μαθητές και καθηγητές νιώθουν μία ζεστασιά και μία ανάγκη να συνεχίσουν να προσπαθούν, συμμετέχοντας σε καινοτόμα προγράμματα και βιώνοντας ισότιμα εκπαιδευτικές εμπειρίες. Η ραδιοφωνική ομάδα του ΚΕΑΤ αφιέρωσε τον τίτλο της εκπομπής της, στη μνήμη της Διοικήτριας του ΚΕΑΤ και Προέδρου του Δ.Σ., Μπέττυς Λεωτσάκου, που έφυγε πρόωρα από κοντά μας, πριν προλάβει να…. «Συντονιστεί στον ενθουσιασμό μας!». Σαν ακρωνύμιο ΒΕΤΤΕ σημαίνει Broadcasting Emotions Together Tuning Excitement! Με απλά λόγια Εκπέμπουμε Συναίσθημα Όλοι Μαζί!

Η ομάδα ΒΕΤΤΕ στο ραδιόφωνο μετράει ήδη 12 ωριαίες εκπομπές, 3 δεκαπεντάλεπτες και 5 σποτ με πλούσια θεματολογία και μουσική, φτιαγμένα με όλη την δημιουργικότητα και το μεράκι των μαθητών και των καθηγητών που την πλαισιώνουν! Με συμμετοχές στο 4ο και 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου σε Ρέθυμνο και Τρίκαλα αντίστοιχα, το βραβείο της καλύτερης αφίσας και 2 βραβεία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού και Ραδιοφωνικού Μηνύματος, η ομάδα συνεχίζει δυναμικά για τη νέα χρονιά και ετοιμάζει βαλίτσες για το 6ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στον Βόλο!

Συνεργασίες

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της ραδιοφωνικής ομάδας ΒΕΤΤΕ είναι η εξωστρέφεια και η διάθεσή της για συνεργασίες με άλλα σχολεία και φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εκπαίδευσης. Συμμετοχή στη Μαθητική Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση και στην καμπάνια «Η Δύναμη είναι στο Χέρι σου» της ActionAid, συμμετοχή στο «Νοιάζομαι και Δρω», που υλοποιείται από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός και το Ίδρυμα Λαμπράκη, με στόχο την καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, καθώς και την ενίσχυση μιας στάσης ζωής του ενεργού πολίτη στους μαθητές,  είναι μόνο μερικές από τις μέχρι τώρα συνεργασίες της ομάδας. Για το τέλος, αφήσαμε τη μοναδική μας φιλία που δημιουργήθηκε με το Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου μετά από κοινές δράσεις με μαθητές και καθηγητές και φυσικά με αμφίδρομα οφέλη!

Τις ραδιοφωνικές δημιουργίες των μαθητών μπορεί να τις ακούσει κάποιος όχι μόνο την ώρα που μεταδίδεται στο ραδιόφωνο η εκπομπή ΒΕΤΤΕ πατώντας στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση (http://europeanschoolradio.eu/player.php), αλλά και στον παρακάτω σύνδεσμο που σας συνδέει κατευθείαν με την βιβλιοθήκη εκπομπών και ραδιοφωνικών μηνυμάτων

(http://europeanschoolradio.eu/el/archives/school/58470316e67de6-14005371).

Τα νέα της ομάδας και το πότε η εκπομπές βγαίνουν στον αέρα του European School Radio, μπορείτε να τα μαθαίνετε από τη σελίδα στο Fb με το όνομα ΒΕΤΤΕ ΚΕΑΤ.

https://www.facebook.com/BETTEKEAT/

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *