Μαθητεία: Συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων

Στην  προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για την προώθηση του θεσμού της μαθητείας για τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων σε εξειδικευμένους κλάδους της οικονομίας, ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης συναντήθηκε με την κα Βάσω Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια και την κα Φωτεινή Σάλτα, Επιστημονική Συνεργάτη του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.), παρουσία της κας Καφετζοπούλου Όλγας, Προϊσταμένης του Τμήματος Μαθητείας της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση ο Υφυπουργός ενημέρωσε τις εκπροσώπους του Σ.Ε.Β.Τ. για την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να συνδέσει την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας μέσω της αναμόρφωσης των Προγραμμάτων Σπουδών της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της υλοποίησης του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας. Σε αυτή την κατεύθυνση το Υπουργείο Παιδείας διευρύνει το φάσμα των ειδικοτήτων στις οποίες θα υλοποιηθούν τμήματα μαθητείας την περίοδο 2018-2019, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης των Τεχνικών Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών.

Στον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε ο Υφυπουργός κάλεσε τον Σ.Ε.Β.Τ. να ενημερώσει τους κλαδικούς συνδέσμους και τις επιχειρήσεις-μέλη του, ώστε να συμμετάσχουν ενεργά στην προσφορά θέσεων μαθητείας και προσκάλεσε τα μέλη του Συνδέσμου να συμβάλλουν με την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους στην αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών και τη συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού που θα υλοποιηθεί από το ΙΕΠ στην ειδικότητα του Τεχνικού Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία για την υποστήριξη των αποφοίτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην ένταξή τους στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *