Μαθη(μα)τικό Συμπόσιο: Μια Γιορτή για τα Μαθηματικά

Τα έξι (6) ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής δια των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 03 Μαθηματικών και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, συνδιοργανώνουν, στον απόηχο του εορτασμού για το ‘2018: Έτος Μαθηματικών’ ‘Μαθη(μα)τικό Συμπόσιο”Μια Γιορτή για τα Μαθηματικά

Το Συμπόσιο θα λάβει χώρα αρχές Απριλίου σε κεντρικό χώρο της Αττικής. Στο Συμπόσιο, θα παρουσιαστούν οι δραστηριότητες που έχουν υλοποιηθεί από τους/τις μαθητές /τριες και εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο εκπαιδευτικών, δημιουργικών, ερευνητικών δραστηριοτήτων, θεματικής εβδομάδας καθώς και του μαθήματος των Μαθηματικών. Στόχος του συμποσίου είναι να παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό από μαθήτριες και μαθητές, με τη συνδρομή των καθηγητριών και καθηγητών τους, μαθηματικές δραστηριότητες (Μαθηματικά παιχνίδια γρίφοι, Μαθηματικές εφαρμογές-αλγόριθμοι, κλπ), στις οποίες θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν διαδραστικά οι επισκέπτες.

Με τον τρόπο αυτό συμμετέχοντες και επισκέπτες θα ενημερωθούν για :

– τη δυναμική των Μαθηματικών στη σύγχρονη εποχή,

– τις εφαρμογές των Μαθηματικών στην καθημερινότητά μας

– τη σχέση των Μαθηματικών με τις άλλες επιστήμες και την Τέχνη καθώς και τη

– ζωντανή διαρκή εξέλιξή τους σήμερα.

Ενδεικτικές προτάσεις: ΝΙΜ, Icosian, Παιχνίδια γεωμετρικών κατασκευών στον Υπολογιστή/Tablet, Μαγικά τετράγωνα, Tangram, Origami, ή οποιαδήποτε άλλη πρόταση.

Ως επιστημονική επιτροπή έχουν οριστεί οι οκτώ (8) Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, κλάδου ΣΕΕ ΠΕ 03 Μαθηματικών Αττικής.

Για την διευκόλυνση και υποστήριξη της συμμετοχής κατά το δυνατόν, περισσότερων σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών θα δημιουργηθεί σε κάθε ΠΕ.Κ.Ε.Σ. τοπική οργανωτική επιτροπή, από εκπαιδευτικούς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, και αντιπρόσωπός τους που θα πλαισιώσει την κεντρική οργανωτική επιτροπή.

Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν Μαθηματικά προσκαλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους στο Συμπόσιο, συμπληρώνοντας την φόρμα στο link: https://docs.google.com/forms/d/1aSjGKfnTZO9ZHzM_ZGQKYqrKmv5QF0_Mq68pTO5MrAg/viewform?edi t_requested=true μέχρι 24.02.2019.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *