Κυριακή 17/12/2017, Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ, 10:00 με 14:00. Εκδήλωση για τα “60 χρόνια Διαστημικά ταξίδια”

Στις 4 Οκτωβρίου 1957, η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ) κατέπληξε όλον τον κόσμο με την εκτόξευση του διαστημικού σκάφους Sputnik-1, ανοίγοντας έτσι την πόρτα σε μια νέα εποχή, αυτή της εξερεύνησης του διαστήματος. Πλέον, 60 χρόνια μετά την εκτόξευση του Sputnik-1, περίπου 6.000 δορυφόροι έχουν σταλεί στο διάστημα, ενώ οι διαστημικές πτήσεις αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας. Η ιστορία συνεχίζει να μας εκπλήσσει καθημερινά με τον διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό, με τον οποίο ο άνθρωπος κατακτά το μέλλον. Η τεχνολογική πρόοδος που έχει σημειωθεί μέσα στις τελευταίες 6 δεκαετίες δείχνει ότι ο άνθρωπος είναι ικανός να πραγματοποιήσει τα πιο απίθανα όνειρά του και να κάνει πραγματικότητα αυτό που στο πολύ πρόσφατο παρελθόν φάνταζε ακατόρθωτο.

Ο Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής ΕΚΠΑ διοργανώνει μια εκδήλωση στο πλαίσιο της παγκόσμιας αυτής εορτής. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17/12/2017, 10:00 με 14:00 στο τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ

Οι επισκέπτες θα ήταν καλό να φέρουν μαζί τους νερό και κάποιο σνακ, καθότι δε θα υπάρχει κάποιο κυλικείο στην ευρύτερη περιοχή. Ενδέχεται κατά την παρατήρηση με τα τηλεσκόπια να έχει κρύο, οπότε ένα ζεστό ένδυμα ενδείκνυται για κάθε ενδεχόμενο

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την αφίσα της εκδήλωσης 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *