ΚΠΙΣΝ: Διάλεξη- Παναγιώτης Τουρνικιώτης. Το Bauhaus στην Ελλάδα

Η συνεργασία του ΚΠΙΣΝ με το Goethe-Institut Athen συνεχίζεται και τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο της 100ής επετείου από την ίδρυση της Σχολής Bauhaus, με ομιλίες, προβολές και εικαστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Tο «Bauhaus στα 100» εξερευνά την κληρονομιά της πιο εμβληματικής σχολής art & design του περασμένου αιώνα στην αρχιτεκτονική, το βιομηχανικό σχέδιο, τις τέχνες, τον χορό και την παιδαγωγική.

Διάλεξη: Παναγιώτης Τουρνικιώτης
Το Bauhaus στην Ελλάδα: Ο μύθος και η πραγματικότητα 

Οι ιδέες και οι μέθοδοι του Bauhaus και των δασκάλων του έφτασαν νωρίς στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου, με αρχιτέκτονες όπως ο Fred Forbat και ο Ιωάννης Δεσποτόπουλος, και είχαν μικρή, αλλά σημαντική επίδραση σε άλλους αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες. Ωστόσο, το ενδιαφέρον για το Bauhaus επανήλθε εντονότερα στη δεκαετία του 1960, αποτελώντας τόσο πηγή έμπνευσης όσο και αντικείμενο μυθοποίησης για τις επόμενες γενιές. Σήμερα, 100 χρόνια μετά, μπορούμε να αποτιμήσουμε αυτή τη δημιουργική συνάντηση ιδεών.

Ο Παναγιώτης Τουρνικιώτης διδάσκει θεωρία της αρχιτεκτονικής και είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Ιστορίας και Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Πέμπτη 14/11
19.00 – 21.00

Τοποθεσία

Πύργος Βιβλίων EBE

Είσοδος Ελεύθερη είσοδος

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *