Κινήσεις από Facebook και Twitter κατά ρητορικής μίσους, ψεύτικων λογαριασμών και των «τρολ»

Το Facebook ανακοίνωσε πως διέγραψε ή απέστειλε προειδοποιήσεις σχετικά με 29 εκατομμύρια posts που παραβίαζαν τους κανόνες του όσον αφορά στη ρητορική μίσους, το βίαιο περιεχόμενο, την τρομοκρατία και το σεξ μέσα στους πρώτους τρεις μήνες του έτους αναφέρεται σε άρθρο του naftemporiki.gr.

Όπως σημειώνει το BBC, είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία δημοσιοποιεί αριθμούς και στοιχεία σχετικά με την έκταση των προσπαθειών της για να επιβάλει την τήρηση των κανόνων χρήσης του κοινωνικού δικτύου.

Το Facebook αναπτύσσει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να υποστηρίξει τη δουλειά των 15.000 ανθρώπων moderators του, ωστόσο η σχετική αναφορά υποδεικνύει ότι το λογισμικό έχει πρόβλημα στον εντοπισμό κάποιων ειδών χρήσης που γίνεται κατά παράβαση των κανόνων: Για παράδειγμα, η εταιρεία ανέφερε πως οι αλγόριθμοί του υπέδειξαν μόνο το 38% των δημοσιεύσεων ρητορικής μίσους μέσα στην περίοδο αυτή, κάτι που σημαίνει ότι το 62% υποδείχτηκε μέσω αναφορών από χρήστες. Αντίθετα, τα εργαλεία του Facebook εντόπισαν το 99,5% της προπαγάνδας υπέρ του Ισλαμικού Κράτους, της Αλ Κάιντα και άλλων οργανώσεων.

Επίσης τα στοιχεία δείχνουν πως το Facebook πιστεύει ότι οι χρήστες είναι πιο πιθανόν να έχουν δει ακραία βίαιο υλικό και γυμνό στην υπηρεσία του μέσα στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες. Ωστόσο, δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα τρόπος να διαπιστωθεί εάν αυτό ισχύει για τη ρητορική μίσους και την τρομοκρατική προπαγάνδα.

Από πλευράς του, το Twitter αναθεώρησε την Τρίτη την στρατηγική του σχετικά με την αντιμετώπιση των «τρολ» στο Ίντερνετ, ανακοινώνοντας ότι θα χρησιμοποιούνται συμπεριφορικές ενδείξεις/ σήματα για να εντοπίζονται αυτοί οι χρήστες και να περιορίζεται το πόσο προβάλλονται τα tweets τους. Όπως σημειώνει το Reuters, ήδη οι κανόνες του Twitter απαγορεύουν αυτή τη δραστηριότητα, και είναι δυνατό το «πάγωμα» ή το μπλοκάρισμα λογαριασμών όταν κάποιος κάνει αναφορά. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να κάνουν «mute» αυτούς που βρίσκουν προσβλητικούς.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το άρθρο του naftemporiki.gr 

πηγή: naftemporiki.gr

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *