Κε.Συ.Ψ.Υ.: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Διεκδικητικότητα και Αποτελεσματική Επικοινωνία» του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚεΣυΨΥ) του ΕΑΠ της 30/3/2018

Τα βιωματικά εργαστήρια του ΚεΣυΨΥ αποσκοπούν στο να παράσχουν στους συμμετέχοντες τις δεξιότητες, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, που θα τους επιτρέψουν να αναπτύξουν ή να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, σε όποια πλαίσια κι αν αυτές αφορούν (προσωπικό, οικογενειακό, εργασιακό, μαθησιακό /ακαδημαϊκό κ.λπ.).

Στόχος του βιωματικού εργαστηρίου “Διεκδικητικότητα και Αποτελεσματική Επικοινωνία”είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με βασικές έννοιες που προσδιορίζουν τη διεκδικητικότητα, καθώς και την ανάπτυξη δεξιοτήτων αποτελεσματικής επικοινωνίας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της καθημερινής συνδιαλλαγής και τελικά της ποιότητας ζωής των συμμετεχόντων.

Το βιωματικό εργαστήριο θα υλοποιηθεί με βάση το ακόλουθο πρόγραμμα:

13:45 Προσέλευση

14.00-14:30 Γνωριμία, άσκηση διερεύνησης αναγκών

14:30-14:40 Εισήγηση 1: Α. Διεκδικητικότητα (Δ.) – Παθητικότητα (Π.)- Επιθετικότητα(Ε.) –Β. Τέσσερις Περιοχές της Διεκδίκησης

14:40-15:40 Βιωματική Άσκηση 1: Συστάσεις- Θέματα 2 λεπτών – αναγνώριση Δ./Ε./Π.

15:40-15:55 Διάλειμμα

15:55-16:05 Εισήγηση 2: Α. Αλλαγή μη διεκδικητικών προτύπων- Β. Διεκδικητικές Διαδικασίες

16:05-17:05 Βιωματική Άσκηση 2: Παρατήρηση και αποδοχή των συναισθημάτων – Λογική αυτοανάλυση- Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η παραβίασή τους- η αναγνώριση προσωπικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων και η αποδοχή τους

17:05-17:35 Διάλειμμα

17:35-17:45 Εισήγηση 3: Α. Εμπόδια στη διεκδικητική συμπεριφορά – Β. Πιθανές αρνητικές αντιδράσεις των άλλων στη διεκδικητική συμπεριφορά

17:45-18:45 Βιωματική Άσκηση 3: Η τεχνική του να λέω «όχι»- η αντιμετώπιση επίμονων ατόμων- παιχνίδι ρόλων στην ομάδα

18:45-18:55 Εισήγηση 4: Αποτελεσματική Επικοινωνία

18:55-20.00  Βιωματική Άσκηση 4, Κλείσιμο βιωματικού εργαστηρίου, Αποχαιρετισμός

Στο κάθε τμήμα βιωματικού εργαστηρίου σύντομες εισηγήσεις θα εναλλάσσονται με βιωματικές ασκήσεις εφαρμογής των δεξιοτήτων που αποκτήθηκαν από τις εισηγήσεις.

Ημερομηνία διεξαγωγής βιωματικού εργαστηρίου: Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018.

Χρονική διάρκεια : 6 ώρες.

Τόπος και τρόπος διεξαγωγής: Τα βιωματικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε 2 τμήματα, ένα στην Πάτρα (Πάροδος Αριστοτέλους 18) και ένα στην Αθήνα (νέο κτίριο του παραρτήματος του ΕΑΠ, Γραβιάς 4), με τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων στο χώρο υλοποίησής τους.

Μέγεθος τμημάτων:Το βιωματικό εργαστήριο θα υλοποιηθεί με τη μέγιστη συμμετοχή 15 ατόμων ανά τμήμα.

Χωρίς κόστος συμμετοχής

Εισηγητές:Οι εισηγήτριες είναι επαγγελματίες Ψυχολόγοι, ψυχοθεραπεύτριες, με μεταπτυχιακές σπουδές και εμπειρία στον συντονισμό ομάδων και βιωματικών εργαστηρίων, κα. Θεοδώρα Σπυροπούλου, υπεύθυνη Σύμβουλος του γραφείου του ΚεΣυΨΥ στην Πάτρα και κα. Νάντια Νιώτη, υπεύθυνη Σύμβουλος του γραφείου του ΚεΣυΨΥ στην Αθήνα.

Συμμετέχοντες:Στο βιωματικό εργαστήριο έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή φοιτητές/τριες και εργαζόμενοι/ες της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ.

Συμμετοχή: Για τη συμμετοχή στο βιωματικό εργαστήριο θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας με βάση το χρόνο υποβολής του αιτήματος στην πλατφόρμα του ΚεΣυΨΥ.

Για τη συμμετοχή σας στο βιωματικό εργαστήριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, πατήστε  ΕΔΩ

Για τη συμμετοχή σας στο βιωματικό εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, πατήστε ΕΔΩ

Η πλατφόρμα συμμετοχής θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή 16/3/2018.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *