Καθημερινή: Παιχνίδια εις βάρος χιλιάδων υποψηφίων από τον Κ. Γαβρόγλου-ΥΠΠΕΘ: Άθλια παραπληροφόρηση

Οξύτατη αντιπαράθεση του ΥΠΠΕΘ με την Καθημερινή μετά από άρθρο της Καθημερινής με τίτλο: Παιχνίδια εις βάρος χιλιάδων υποψηφίων από τον Κ. Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου «εργαλειοποιεί» το νέο εξεταστικό σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ για να εξυπηρετήσει τις μικροπολιτικές του στοχεύσεις, παίζοντας με την αγωνία και τους κόπους των χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους, αναφέρεται στο άρθρο εστιάζοντας στον μεγάλο αριθμό κρίσιμων θεμάτων που προβλέπεται να ρυθμίζονται με Υπουργικές Αποφάσεις (Άρθρο 13Δ – Τελικές και εξουσιοδοτικές διατάξεις)

Παιχνίδια εις βάρος χιλιάδων υποψηφίων από την Καθημερινή. Η εφημερίδα και ο συντάκτης της είτε δεν γνωρίζουν ανάγνωση, είτε πάσχουν από βαριά αντιπολιτευτική τύφλωση, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΠΕΘ. Στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ δίνεται απάντηση ως προς το χρόνο υποβολής της Α΄ δήλωσης προτίμησης που προβλέπεται στην περίπτ. α΄ της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4186/2013, όπως αντικαθίσταται με την παρ. 1. η οποία όπως αναγράφεται στο σχέδιο νόμου, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 δεν υποβάλλεται έως τις τριάντα (30) Ιουνίου, αλλά έως τις τριάντα μία (31) Οκτωβρίου από τους μαθητές της Γ΄ Τάξης ΓΕ.Λ

Το άρθρο του kathimerini.gr

Η απάντηση του ΥΠΠΕΘ

και

Το σχέδιο νόμου

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *