Κίνημα Αλλαγης: Έξι προτάσεις για την εκπαίδευση των ΑΜΕΑ

Μιλώντας στην εκδήλωση της Γ.Σ.Ε.Ε. στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης για την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεση για την Εκπαίδευση 2017-18 του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ), η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά παρουσίασε έξι προτάσεις για την εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και το τέλος των διακρίσεων στην εκπαίδευση.

«Επαγγελλόμαστε μια άλλη πολιτική» ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και εξήγησε: «Η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, όπως την οραματιζόμαστε και τη σχεδιάζουμε, επιβάλλει τη λήψη θετικών μέτρων για τα άτομα με αναπηρία, σε όλες ανεξαρτήτως τις πολιτικές που εκπονεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση, η αυτοδιοίκηση, οι δημόσιοι οργανισμοί, όλα τα διοικητικά όργανα και Αρχές»

Όσον αφορά την εκπαίδευση, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι «ένα σχολείο για όλους» και παρουσίασε έξι προτάσεις για την εκπαίδευση των ΑμΕΑ:

1. Για την ειδική Αγωγή – Αύξηση των δομών, αναδιοργάνωση και αύξηση των τμημάτων ένταξης, που λειτουργούν ως ειδικές τάξεις, ενίσχυσή τους με προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.

2. Για τον θεσμό της παράλληλης στήριξης, έναν θεσμό ραχοκοκαλιά της εκπαίδευσης χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς – Εξορθολογισμός, ώστε να καλύψει το σύνολο των αναγκών των οικογενειών που έχουν ως μέλη τους μαθητές με αναπηρία. Καθώς και προσλήψεις εκπαιδευτικών. Όχι μόνο για τον μαθητή που χρήζει παράλληλης στήριξης, αλλά και για το τμήμα που φοιτά ο μαθητής.

3. Για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης – Ιδρύονται όσα επιπλέον απαιτούνται.

4. Για τις υποστηρικτικές δομές και προγράμματα – Ενισχύονται (ενισχυτική διδασκαλία, πρόσθετη διδακτική στήριξη) και στην προσαρμογή των εκπαιδευτικών υλικών, για να επιτευχθεί η δημιουργία του νέου σχολείου, ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

5. Για τους εκπαιδευτικούς – Ειδικά προγράμματα επιμόρφωσης των στελεχών εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

6. Για την προσβασιμότητα – Δίνεται βάρος στην αποκατάστασή της, στο σύνολο των εκπαιδευτικών μονάδων όλων των βαθμίδων.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *